Soort activiteit Voorstelling/concert met lessenreeks
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 3, Groep 4

Verbeeld en verbaas je

Verhalen bedenken en vertellen, hoe doe je dat? Wildpark en Natlab ontwikkelden samen een format waarin kinderen creatief aan de slag gaan om hun eigen verhaal vorm te geven. Verbeelding, fantasie en techniek komen hierin samen.

 

Wildpark 
De Storyscope is een verwondermachine waar kinderen meteen, intuïtief mee aan de slag kunnen. Ze creëren eigen verhalen en personages en presenteren hun beeldverhaal direct, live via projectie op de muur. Als een schimmenspel.

De theatermakers van Wildpark komen 3 lessen van 45 minuten in de klas en leren de kinderen in deze lessen hoe ze met de Storyscope kunnen werken. Daarna gaan kinderen hun eigen verhaal verzinnen en vormgeven, en leren ze hoe een verhaal eigenlijk in elkaar zit, hoe je dat boeiend maakt en hoe je het publiek kan verrassen! Bekijk hier alvast een filmpje van de Storyscope om een eerste indruk te krijgen van deze verwondermachine.

 

Natlab 
Bij het bedenken van een verhaal kun je natuurlijk altijd inspiratie gebruiken. Want hoe wordt een verhaal in een film verteld? Welke stijl gebruiken ze daarvoor? En als je nou eens goed luistert bij het filmkijken, welke rol speelt geluid dan?

Leerlingen komen zich verbazen bij filmhuis Natlab tijdens een filmbezoek dat aansluit bij wat ze op school met de Storyscope gedaan en geleerd hebben. Na dit bezoek zullen ze weer genoeg nieuwe ideeën hebben die ze bij de Storyscope lessen op school volop kunnen gebruiken. 
 

Aanbieder(s)

Natlab
Wildpark

Locatie

NatLab, Op school

Datum

in overleg

Schooljaar

2022-2023

Duur

3 lessen van 45 minuten + filmbezoek

Culturele competenties

Creërend
Receptief

Future skills

Creativiteit
Samenwerken

Disciplines

Film & Fotografie
Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Maken
Meemaken