Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Lessenreeks
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 3, Groep 4

Storyscope Verhalen

De Storyscope is een verwondermachine waar kinderen meteen, intuïtief mee aan de slag kunnen. Ze creëren eigen verhaal, (programmeren) personages en presenteren hun beeldverhaal direct, live via projectie op de muur. Zo ontstaat een digitaal schimmenspel.

De Storyscope is nieuw in Eindhoven. We gaan in het schooljaar 2021-2022 als eerste aan de slag met een lessenreeks rondom deze magische kist op wielen.

De Storyscope is gebaseerd op het schimmenspel. Waar je bij het echte schimmenspel schaduwen tot leven brengt, breng je met de Storyscope op een interactieve manier digitale personages tot leven.

Het werkt simpel: de kinderen bewegen houten blokjes over een glasplaat. Deze blokjes, fiducials genoemd, communiceren met een digitaal personage. Beweegt het kind het blokje, dan beweegt het digitale personage ook. De digitale personages zijn geprojecteerd op een scherm. Het effect van het bewegen met de fiducials is voor de kinderen dus direct zichtbaar!

In een lessenreeks leren leerlingen alles over het maken en vertellen van een (beeld)verhaal.

Tijdens dit project wordt de creativiteit van leerlingen versterkt door het inzetten van nieuwe digitale middelen. Het stimuleert samenwerken, communiceren, presenteren en kritisch denken.

Aanbieder(s)

Natlab

Locatie

NatLab, Op school

Losse inkoopprijs

€150 per groep (2 lessen)

Datum

Schooljaar 2021-2022

Schooljaar

2021-2022

Duur

2 lessen à 60 minuten

Minimaal aantal leerlingen

10

Maximaal aantal leerlingen

30

Culturele competenties

Creërend
Reflectief

Future skills

Creativiteit
Digitale geletterdheid

Disciplines

Film & Fotografie

Meemaak-/maakactiviteit

Maken
Meemaken