Categorie van activiteit CmK cultuurtraject basis route 2, Maak het mee!, Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Excursie met lespakket
Doelgroep Leerkrachten PO, Docenten VO, Cultuurprofessionals, Studenten, PO, VO, SBO, VSO
Leerjaar Groep 7, Groep 8 , VMBO 1-2, VMBO 3-4, HAVO 1-2, HAVO 3-4-5, VWO 1-2-3, VWO 4-5-6, Praktijkonderwijs, Speciaal onderwijs, Brugklas

STRP Festival 2023

De expositie van STRP Festival 2023 neemt je mee langs kunstwerken van makers uit het binnen- en buitenland die ons laten nadenken over The Art of Listening. The Art of Listening laat makers en publiek luisteren naar de natuur, naar elkaar, naar de stilte en naar stemmen die gehoord moet worden.

Goed nieuws voor alle scholen, want volgend jaar zijn er niet drie maar vier dagen tours en workshops voor het onderwijs! Van 12 t/m 14 april 2023 kun je een bezoek brengen aan STRP Festival in Eindhoven met jouw leerlingen of studenten. Zet deze data dus alvast op de planning.

Drie dagen lang onderzoeken we samen met jongeren, kunstenaars, ontwerpers, denkers en makers hoe we de kunst van het luisteren kunnen herwaarderen en terugwinnen. We luisteren naar de natuur, naar elkaar, naar de stilte en naar stemmen die gehoord moet worden. We luisteren naar andere stemmen en kleine verhalen, we vragen ons af hoe digitale technologieën het luisteren ondersteunen en belemmeren en we experimenteren met nieuwe vormen van dialoog. Hoe komen we samen tot originele, kritische en innovatieve ideeën voor de toekomst?

Ook tijdens STRP Festival 2023 organiseren we weer tours en workshops voor het onderwijs. Meer informatie en aanmelden kan aan het begin van het nieuwe schooljaar.

Binnen Cultuureducatie met Kwaliteit bestaat het programma uit een lesbrief, rondleiding op STRP Festival en een les in de klas. Dit programma wordt gecombineerd met een workshopserie van MU.

Aanbieder(s)

STRP

Locatie

STRP

Losse inkoopprijs

Richtprijs € 8,50 euro per deelnemer voor een rondleiding en € 16 euro per deelnemer voor een rondleiding en workshop. Voor het CmK-programma bestaande uit een lesbrief, rondleiding en les in de klas zijn de kosten € 300 per klas

Datum

12 t/m 14 april 2023

Schooljaar

2022-2023

Te betalen met cultuurkaart

Ja

Duur

60-180 minuten

Minimaal aantal leerlingen

12

Vereiste aantal begeleiders

minimaal 1 begeleider per 15 deelnemers

Culturele competenties

Receptief
Reflectief

Future skills

Creativiteit
Kritisch denken

Disciplines

Kunst en Technologie

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken

Indicator(en) voor de inzet van technologie

Kunst en/of technologie inzetten om te reflecteren op de maatschappij en actualiteit: De leerling denkt na over de toekomst aan de hand van de actualiteit/maatschappij.
Kunst & Technologie activiteit inzetten om verwonderen en dromen te stimuleren: De leerling komt in aanraking met technologische kunst die aanzet tot verwonderen en dromen.

Technologie waarmee wordt gewerkt

Animatie/Video
Licht en/of geluid