STRP

STRP wil met het publiek, kunstenaars, ontwerpers, media-makers en denkers een open dialoog opzetten over de relatie tussen de mens, experimentele technologie, de samenleving en de toekomst.

STRP gelooft dat de noodzakelijke veranderingen om te komen tot een gezonde ecologie, economie en een onverdeelde samenleving, fundamenteel en radicaal moeten zijn. We gaan het niet redden met snelle designeroplossingen en een blind vertrouwen in nieuwe technologie.

STRP biedt sinds 2006 nieuwe scenario’s voor de toekomst, dialoogsessies, een festival, een internationale tentoonstelling, workshops, rondleidingen, een uitgebreid educatief programma, muziek en performances. Elk jaar coproduceren we meerdere nieuwe kunstwerken in samenwerking met opkomende kunstenaars.

STRP organiseert tours, talks, workshops en projecten voor leerlingen, studenten en onderwijsmakers. Dat doen we tijdens onze evenementen, zoals STRP Festival, maar ook op locatie zoals bij jou op school. Onze activiteiten zijn altijd op maat afgestemd op het niveau en interesses van de doelgroep.

Bij STRP staat de impact die technologie heeft op individu en samenleving centraal. Hoe ziet de toekomst eruit? Welke toekomst willen we? Daar denken we samen met kunstenaars, ontwerpers en denkers over na.

Met onze educatieve activiteiten stimuleren we deelnemers om te denken door te doen, en te leren door te delen. Samen denken, samen maken en samen organiseren als leeromgeving. We dagen deelnemers uit om zich tot informatie en ervaringen te verhouden. Wat vind je ervan en waarom? Hoe kunnen verschillende opvattingen naast elkaar bestaan? En kun je je opvatting bijstellen door nieuwe ervaringen? Een kritische en onderzoekende houding waarmee we een open, creatieve en sociale mentaliteit stimuleren. Volgens ons zijn deze houding en mentaliteit steeds belangrijker om jezelf staande te houden in onze snel veranderde technologische wereld.

Mogelijkheden duurzame samenwerking

Bij STRP staan creativiteit en technologie centraal. Kinderen werken met technologie van nu en de (verre) toekomst. Hoe ziet de toekomst eruit? Welke toekomst wensen ze? Kunst en kunstenaars helpen om tot nieuwe ideeën over de toekomst te komen!

Naast tours en workshops voor leerlingen, helpen we leerkrachten zelf lessen te ontwikkelen. In een wat langere samenwerking kunnen we samen verschillende dingen uitproberen om uiteindelijk uit te komen bij kennis, vaardigheden en ervaringen afgestemd op jou en jouw leerlingen.

Discipline

Kunst en Technologie

Categorie aanbieder

CmK cultuurtraject basis, CmK cultuurtraject op maat, Duurzame samenwerking, Culturele aanbieder, Maak het mee, Programma school en omgeving