STRP

Met de onderwijsprogramma’s van STRP verkennen jongeren de creatieve mogelijkheden van technologie, reflecteren ze op technologische ontwikkelingen en ontdekken ze hoe technologie kan helpen bij de grote uitdagingen van deze tijd. STRP Onderwijs organiseert rondleidingen, workshops, projecten en bijeenkomsten voor scholieren, studenten en docenten. Dit doet ze tijdens haar events, zoals STRP Festival, maar ook op locatie, zoals jouw school of evenement.

In een tijd waarin veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen en verandering de enige constante is, vindt STRP het van belang dat jongeren onderzoekend, kritisch en creatief zijn. STRP stimuleert jongeren om na te denken over wat zij zelf vinden en wat zij zelf wensen. Zo ervaren zij dat ze zelf richting kunnen geven aan de toekomst. Via de weg van verbeelding en de denk- en verbeeldingskracht van kunstenaars komen we samen tot nieuwe opbouwende toekomstscenario’s.

STRP is sterk in het co-produceren en co-creëren van nieuwe kunstwerken en formats, en dat geldt ook voor STRP Onderwijs. Jaarlijks werkt STRP Onderwijs samen met kunstenaars en designers met wie ze samen workshops ontwikkelt en kunstprojecten realiseert die in samenwerking met jongeren tot stand komen. Samen met een co-creator experimenteert STRP Onderwijs met de vorm van bijeenkomsten voor onderwijsprofessionals, zodat ze niet alleen vertelt over haar visie en aanpak, maar deze ook meteen in praktijk brengt.

Mogelijkheden duurzame samenwerking

Naast tours en workshops voor leerlingen, helpen we leerkrachten zelf lessen te ontwikkelen. In een wat langere samenwerking kunnen we samen verschillende dingen uitproberen om uiteindelijk uit te komen bij kennis, vaardigheden en ervaringen afgestemd op jou en jouw leerlingen.

Discipline

Kunst en Technologie

Categorie aanbieder

CmK cultuurtraject op maat, Duurzame samenwerking, Culturele aanbieder, Maak het mee, Programma school en omgeving