Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Excursie met lespakket
Doelgroep SO, PO, SBO
Leerjaar Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8

Museumles

Het Van Abbemuseum verzorgt in samenwerking met CKE museumlessen voor de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs.

Tijdens de les bezoeken de leerlingen onder begeleiding van een museumdocent het museum. De leerlingen worden door de docent geprikkeld om direct te reageren op wat ze zien: ‘hardop kijken’.


Voor de groepen 5 t/m 8 uit Eindhoven, Veldhoven, Nuenen, Geldrop, Son en Breugel en Waalre zijn deze lessen (incl. busvervoer) gratis. Kijk voor meer informatie op de website van het CKE. Is het mogelijk om met de fiets te komen? Graag! Dan kunnen we meer scholen die verder weg zitten het busvervoer aanbieden.

Voor scholen buiten Eindhoven (met uitzondering van de hierboven genoemde randgemeenten) bedragen de kosten € 97,50 per groep, exclusief vervoer , excl BTW. Vervoer moet dan door deze groepen zelf geregeld worden. De maximum groepsgrootte is 16 leerlingen. Wij vragen om maximaal twee begeleiders mee te nemen per groep. Andere groepen kunnen tegen betaling ook deelnemen aan de museumlessen. Informeer naar de mogelijkheden.

Contact over de museumlessen (vragen, opmerkingen, eventuele wensen) verloopt direct met museumdocent Annebel Kuperus. Zij is bereikbaar per email: annebel.kuperus@vanabbemuseum.nl of educatie@vanabbemuseum.nl

WAT IS ER NOG MEER MOGELIJK?

Is er een kunstprojectweek op school? Wil je het museum graag een keer bezoeken omdat je het in de klas over een bepaald thema hebt gehad? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen je helpen het bezoek voor te bereiden. Natuurlijk is het ook mogelijk een museumles op maat af te spreken.


Aanbieder(s)

Van Abbemuseum
CKE (Centrum voor de Kunsten Eindhoven)

Locatie

Van Abbemuseum

Losse inkoopprijs

Gratis voor scholen in Eindhoven, Veldhoven, Nuenen, Geldrop, Son en Breugel en Waalre

kosten: € 97,50 per groep van 15 leerlingen voor scholen buiten de regio.

Datum

vanaf 21 september 2021

Schooljaar

2024-2025, 2023-2024, 2022-2023, 2021-2022

Duur

90 minuten

Culturele competenties

Receptief
Reflectief

Future skills

Creativiteit
Kritisch denken

Disciplines

Beeldend

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken