Categorie van activiteit CmK cultuurtraject op maat, Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Lessenreeks
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 7, Groep 8

Show Story

Je inleven in een ander persoon, daar draait het om in deze theaterlessen. Je speelt het verhaal van een ander. En misschien gaat dit verhaal eigenlijk ook wel over jou of één van je klasgenoten?     Deze lessen kunnen worden aangepast voor gr 5 en 6.

In drie theaterlessen gaan leerlingen aan de slag op de spelvloer. Via toegankelijke en uitdagende opdrachten komen de leerlingen tot een eindscene.

De klas wordt verdeeld in duo’s. Elk duo krijgt een korte theatertekst, een klein script. De scripts gaan over vriendschap, ambities, liefde, familie, migratie, geluk. Leerlingen spelen personages met een eigen verhaal. Ze bereiden hun scenes voor en spelen de korte situaties uit op de vloer. Een perfecte, theatrale aanleiding voor een mooi gesprek over “echte mensen”. Show their stories!

De afsluiting van dit project vindt plaats bij CKE in een échte (theater)zaal; vraag naar de voorwaarden.  De afsluiting kan ook op school plaatsvinden; hiervoor gaan we het lokaal/zaal samen aankleden als een theaterzaal. 

In overleg kunnen de teksten worden aangepast op een bepaald thema.


  

Aanbieder(s)

CKE (Centrum voor de Kunsten Eindhoven)

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

Voor 4 lesuur: € 252,= per groep

Datum

In overleg

Schooljaar

2021-2022

Duur

2 lessen van 60 minuten/ 1 les van 120 minuten

Culturele competenties

Creërend
Receptief

Future skills

Creativiteit
Samenwerken

Disciplines

Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Maken