Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Workshop
Doelgroep VO
Leerjaar HAVO 1-2, HAVO 3-4-5, VWO 1-2-3, VWO 4-5-6

Ontwerpend schetsen

Als ontwerper kan je beter 1000 slechte ideeën verzinnen, dan geen enkel idee op papier durven zetten. Daarvoor moet je niet bang zijn om fouten te maken, geen waarde hechten aan 'slechte' tekeningen en leren associëren. Deze workshop gaat om het snel leren schetsen én het snel leren vormen van nieuwe ideeën.

Een schets is een middel om ideeën mee te visualiseren. Daardoor maak je deze ideeën maak je het bespreekbaar. Voor jezelf, om er kritisch naar te kunnen kijken, maar ook voor anderen om samen mee te kunnen bespreken.

In een of twee lesmomenten trekken we de leerlingen uit hun impasse met kleine snelle schetsoefeningen. Daarna stimuleren we ze om via snelle schetsen te komen tot nieuwe ideeën en inzichten. 

Door middel van samenwerking krijgt hun ontwerp nog een extra dimensie. De leerlingen worden uitgedaagd om met elkaar al schetsend in discussie te gaan. Daarmee tillen ze hun eigen idee voor een kleine ontwerpopgave naar een hoger niveau en werken deze vervolgens uit op een poster.

Aanbieder(s)

Architectuurlessen

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

in overleg, afhankelijk van aantal leerlingen

Datum

op aanvraag, door het hele jaar heen

Schooljaar

2023-2024, 2022-2023, 2021-2022

Te betalen met cultuurkaart

Ja

Duur

100 - 200 min

Culturele competenties

Creërend
Reflectief

Future skills

Creativiteit
Samenwerken

Disciplines

Beeldend

Meemaak-/maakactiviteit

Maken