VO - Try it Do it Show it

Cultureel speeddaten? Dat kan in het project Try it Do it Show it. Leerlingen maken kort kennis met verschillende disciplines: theater, beeldende kunst, multimedia, fashion, taal en muziek. Oftewel: Try it. Wat past bij hen? Dat bepalen ze zelf. In Do it gaan ze aan de slag met de workshop van hun keuze. In Show it tot slot laten ze elkaar in korte presentaties de resultaten zien. De perfecte manier om kennis te maken met de veelzijdigheid van cultuur!

Try it Do it Show it is een samenwerking tussen CKE, Kunstbende en Dynamo. Leerlingen worden begeleid door workshopleiders van CKE en Dynamo. Zitten er zeer gemotiveerde leerlingen tussen die staan te popelen om meer te leren? Dat kan. Ze kunnen zich opgeven voor Kunstbende Atelier voor verdiepende lessen van dezelfde docent, gewoon op hun eigen school of bij CKE.

Het aanbod van de workshops in de Try it Do it Show it kan worden aangepast aan wensen van de school. Op een laagdrempelige manier brengt dit project jongeren in aanraking met verschillende disciplines, waarna zij zelf kiezen voor de Do it. Met Show it sluiten we samen met alle leerlingen de dag af en delen we op een leuke manier onze ervaringen.

Leerdoelen

Creërend

Doelgroep

VO
VSO

Programmalijn

Voortgezet onderwijs (VO)

Disciplines

Architectuur
Beeldend
Dans
Design
Mediacreativiteit
Mode
Musical
Muziek
Theater

21ste eeuwse vaardigheden

Creativiteit
Samenwerken
Sociale en culturele vaardigheden

Data

In overleg