Voorgezet onderwijs

Voor de verschillende leerjaren en soorten voortgezet onderwijs (vmbo-havo-vwo) zijn er vele activiteiten en schoolvoorstellingen door culturele instellingen ontwikkeld. Op deze site vind je een duidelijk overzicht van dit aanbod in (regio) Eindhoven. Vanuit dit aanbod ondersteunt CultuurStation jouw school graag bij de invulling van een programma voor de onderbouw of voor CKV. Daarnaast werkt CultuurStation samen met stedelijke projecten zoals de jaarlijkse Dutch Design Week (DDW) en lichtfestival GLOW. Zo zijn er speciale rondleidingen, lessen en opdrachten voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs ontwikkeld.

Naast aanbod voor de leerlingen zijn er ook mogelijkheden voor docenten of teams om in te zetten op de eigen professionalisering binnen cultuuronderwijs. Deze scholingsmogelijkheden zijn opgenomen in ons leerplein

Tot slot organiseert CultuurStation netwerkbijeenkomsten voor alle kunstvakdocenten en cultuurcoƶrdinatoren in het voortgezet onderwijs in Eindhoven om kennis en ervaringen uit te wisselen.