Kunstmenu

ROBOTS - Robotlove/Casper de Jong

Speciaal voor het primair onderwijs hebben SETUP en De Vrijstaat in samenwerking met kunstenaar Casper de Jong de ‘doe-expo’ ROBOTS ontwikkeld voor groepen 5-8 van het primair onderwijs.  In de tentoonstelling ga je met Casper mee op tijdreis om alles te leren over de relatie tussen mens en machine. Aan de hand van prikkelende vragen en opdrachten kunnen leerlingen experimenteren en uitvinden hoe onze relatie met robots er in 2060 uit zal zien.

Wat ga je precieze doen bij een bezoek aan Robot Love? 
Je wordt samen met je klas ontvangen door twee van de Robot Love docenten. De groep is van te voren op school verdeeld in groepjes van maximaal 15 leerlingen en een begeleider. Iedere groep gaat met zijn eigen Robot Love docent even kort de grote Robot Love expositie in om een kunstwerk te bespreken. 

Daarna neemt de docent jullie mee naar de “doe-expo” ROBOTS. Een groep begint aan een ontdekkingstocht door de tentoonstelling. De andere groep gaat uitvinden in het RobotLAB. Na 30 minuten wisselen de groepen om. 

Over Casper de Jong
Casper de Jong is in 2017 afgestudeerd als Interactive Performance Designer. HIj houd zich bezig met de raakvlakken tussen kunst en technologie. In zijn werk staat de publieks ervaring centraal als archeoloog van de ‘Factory of the Future’ geloof hij in de mens als spelend wezen. “Mensen weer activeren om te spelen en daarin creatief te zijn, zichzelf te laten verbazen en het gevoel geven dat ze zelf iets creëren in de handvatten die ik ze geef, dat is een van de doelen van mij als maker en in veel van mijn projecten terug te zien. Ook probeer ik in veel projecten juist een tweede laag te maken, omdat in het spelen vaak ook een serieuze kwestie komt kijken.”

 

Leerdoelen

Creërend
Receptief

Doelgroep

PO

Programmalijn

Kunstmenu (PO)

Disciplines

Design

Data

15 september t/m 2 december 2018