PO - Beeldend workshops

Wanneer blijft iets drijven en wanneer zinkt het? In de workshop ‘Drijfkunst’ maken de leerlingen een eigen constructie en testen ze dit uit. In een andere workshop kunnen ze duiken in de geschiedenis van de graffiti en gaan daarna zelf aan de slag gaan als graffitikunstenaar. En met tape zijn ook mooie muurversieringen te maken!

 

 

Bij beeldende workshops maken de kinderen kennis met diverse materialen en technieken. Zowel het ruimtelijk werk als het platte vlak kunnen aan bod komen.
Workshops kunnen het karakter hebben van een kennismaking, maar ook voor verdieping zorgen. Meestal wordt er gefocust op het creatieve proces, maar er kan ook toegewerkt worden naar een presentatie. In overleg kan de activiteit aansluiten op een thema van de klas of de school. In al onze activiteiten zijn de doorlopende leerlijnen voor cultuureducatie de “onderlegger”.

 

Hieronder volgen enkele voorbeelden van beeldende workshops:
De onderbouw kan bijvoorbeeld eigen robots gaan maken in de workshop ‘Robotiastad’. En dat doen ze met afvalmateriaal.

 

Voor de bovenbouw is er onder andere de workshop ‘Blauwdruk’. Daar gaan de kinderen kunst maken m.b.v. een scheikundig proces. 'Blauwdruk' is, net als fotografie, een contactdruk, gestuurd door ultraviolet licht. De leerlingen maken een compositie van allerlei materialen of fotonegatieven, die op lichtgevoelig papier wordt gelegd. Nadat er met licht is getoverd, levert dit prachtige resultaten op.

 

Alle workshops kunnen op maat voor u worden aangepast. Met name voor de jongste doelgroepen werken wij veelal op maat. Het speciaal basisonderwijs (SBO) kan ook bij het CKE terecht voor workshops op maat!

 


Voor een overzicht van alle workshops en meer informatie klik hier.
Of neem contact op met een van onderstaande medewerkers:

Ellen Steenbakkers         Ellen.Steenbakkers@CKE.NL 040 2163267
Lars van Asten                  lars.vanasten@cke.nl 040 2163215

Leerdoelen

Creërend
Reflectief

Doelgroep

PO

Programmalijn

Beeldend/Design/Erfgoed/ Mediacreativiteit (PO)

Disciplines

Architectuur
Beeldend
Design

Data

In overleg.