CMK

Meis - Boeschoten & Guthman

Ontdek het geheim van het bos in een theateraal hoorspel

Hoor je de bladeren knisperen? Hoor je de takken knakken? Hoor je het geritsel in de toppen van de bomen? De kleine Meis dwaalt in haar eentje door het bos totdat ze plots oog in oog staat met een muis op een rood fietsje. Hij verklapt haar het grote geheim: alle dieren kunnen praten! En zo begint het avontuur van haar leven. Meis ontdekt een wereld vol sprekende dieren. De zingende Vlaamse gaai, de vrolijke hond die op zoek is naar een nieuw baasje en de slinkse vos die haar steeds dieper het bos in lokt. Langzaam komt ze erachter wie er te vertrouwen is en wat de regels van het bos zijn. MEIS! is een spannend en humoristisch sprookje over een dapper meisje dat zichzelf moet redden.

Ottolien Boeschoeten en Gerold Guthman maakten eerder de succesvolle voorstelling Iep! naar het boek van Joke van Leeuwen. In MEIS! spreken taal, verbeelding en humor weer een grote rol. Daarnaast is geluid een essentieel element in dit theatrale hoorspel voor klein en groot.

Scholen die deelnemen vanuit CmK volgen ter voorbereiding een workkhsop waarbij een educatief medewerker van het gezelschap in de klas komt met een koffer vol geluiden.
Ze gaat samen met de kinderen op ontdekking, en er wordt een klein hoorspel gemaakt. Daarnaast is er een lesbrief waarmee de docent samen met de klas op geluiden-ontdekking kan gaan.

Leerdoelen

Receptief

Doelgroep

PO

Programmalijn

Muziek/Dans/Theater/Literatuur (PO)

Disciplines

Muziek
Theater

Data

28 of 29 oktober 2019