KUNST & TECHNIEK EXPERIENCE

Robot Love Academy is het educatieprogramma van de expo experience Robot Love. Tijdens de expositie is er een speciaal programma voor scholen om leerlingen kennis te laten maken met wat er nu speelt in de actuele kunst en op het vlak van technologie. Jongeren worden geprikkeld om na te denken over de impact van technologische ontwikkelingen op de maatschappij en ons menszijn.  

Robot Love Academy sluit aan bij de vakken die worden gegeven op school. Bijvoorbeeld de Art Based Learning Experience helpt de leerlingen om zelf kunstonderzoek te doen, volgens de nieuwe richtlijnen voor CKV. Terwijl de interactieve “doe expo” Robots voor het primair onderwijs voorbereidt op het vak wetenschap, dat vanaf 2020 een verplicht onderdeel van het curriculum wordt.

Leerlingen gaan actief op ontdekking in de tentoonstelling aan de hand van de kunstwerken. Op basis van prikkelende stellingen buigen zij zich over vragen als: Kun je houden van een robot? In hoeverre wil je versmelten met technologie? Wat is bewustzijn?

In deze interactieve rondleiding daagt de vakdocent van Robot Love Academy de leerlingen uit om na te denken over wat zij zien en ervaren in de expositie.

Leerdoelen

Receptief
Reflectief

Doelgroep

VO

Programmalijn

Voortgezet onderwijs (VO)

Disciplines

Beeldend
Design
Mediacreativiteit
Overige

21ste eeuwse vaardigheden

Creativiteit
Kritisch denken

Data

van 15 september t/m 2 december Campina Melkfabriek Eindhoven