WORKSHOP De Micro:Bit

Zelf programmeren! Helemaal nieuw voor je? Of ken je het al en wil je er meer mee leren doen? Deze workshop is voor beginners én gevorderden. Je gaat aan de slag met micro:bit, een kleine programmeerbare computer waar je allerlei mooie elektronische creaties mee kunt maken. Een muziekinstrument bijvoorbeeld, een robot, dobbelstenen, een lichtshow, een alarm, teksten, spelletjes, je kunt het zelf allemaal bedenken!  Echt heel apart. Programmeren is niet langer iets wat zich alleen in de wereld van de IT-nerds afspeelt, je kunt het nu ook zelf. Een interessante en leerzame workshop die voldoende ideeën en gespreksstof oplevert voor jou en je vrienden en vriendinnen of collega's.

 

Beleving, plezier en talentontwikkeling

Workshops van Dynamo zijn altijd origineel, verrassend en gevarieerd. We zijn immers een podium voor beleving, plezier en talentontwikkeling. Waar jongeren en jong denkende mensen hun (soms onvermoede) talenten kunnen ontdekken, laten zien en ontwikkelen. Gewoon om plezierig bezig te zijn. Of om een leuke bezigheid te ontdekken. Of om met hun talent hun toekomst op te bouwen. Een bruisende plaats van inspiratie. 

 

Inhoud workshop

De micro:bit is een minicomputer waarmee een beginner (maar ook een gevorderde) uit de voeten kan met het maken van een ontwerpproject. Voor de beginner de ideale manier om kennis te maken met de basis van programmeren. Voor de gevorderde de

mogelijkheid om net zo veel mogelijkheden te ontplooien als met vergelijkbare micro

controller borden. Door de laagdrempeligheid en toegankelijkheid van de micro:bit is het maken van je eerste programma heel eenvoudig: lampjes aansturen met knopjes, je naam weergeven, een kompas, berichtjes zenden, muziek maken. Met je eigen creativiteit als leidraad zijn de mogelijkheden eindeloos!

 

Sociaal ondernemen

De workshopdocenten zijn talentvolle en gepassioneerde jongeren die we zelf opleiden samen met Fontys Hogescholen. Zo kunnen ze hun talent doorgeven aan anderen. Met het afnemen van workshops bij Dynamo geeft u uiting aan uw sociale betrokkenheid. Het biedt jongeren immers kansen zich verder te ontwikkelen. 

Leerdoelen

Analyserend
Creërend
Receptief
Reflectief

Doelgroep

Docenten en leerkrachten
PO
VO
SBO
VSO

Programmalijn

Beeldend/Design/Erfgoed/Kunst en Technologie (PO)
Voortgezet onderwijs (VO)

21ste eeuwse vaardigheden

Creativiteit
Kritisch denken
Probleemoplosvaardigheden
Samenwerken
Digitale geletterdheid

Data

In overleg