Byte me! - Maas theater en dans

Byte Me! gaat over privacy online. Over wat onze gegevens ons en anderen waard zijn. En over wie dat zijn, die mensen die alles zo graag van ons willen weten. In een mix van een voorstelling in de klas en een 'crime scene investigation' gaan we op zoek naar de grenzen van privacy.
In 2016 maakte de voorstelling Sell Me Your Secret een succesvolle tournee langs de theaters en won een Zilveren Krekel 2017. Nu wordt de voorstelling her-maakt voor in de klas: Byte Me!, vol interactieve video, dicht op de huid van het publiek. Nog dichterbij, nog meer interactie, nog uitdagender.

vanaf 13 jaar en voor (jong) volwassenen. De voorstelling is geschikt voor het VO, tweede tot en met de zesde klas

privacy / mediawijsheid / vertrouwen vs wantrouwen / digitale identiteit

 

Heb jij geheimen? Geheimen die zo gevaarlijk of schandalig zijn dat niemand ze mag weten? Grote kans van niet. En als je niets te verbergen hebt, dan is het toch helemaal niet erg dat al jouw gegevens toegankelijk zijn? Voor de overheid, voor bedrijven, voor je klasgenoten, familie of vreemden. Of toch wel?

Byte Me! gaat over privacy online. Over wat onze gegevens ons en anderen waard zijn. En over wie dat zijn, die mensen die alles zo graag van ons willen weten. Het wordt steeds lastiger om te controleren wie welke data van ons ziet. We worden steeds meer bekeken en gevolgd in wat we doen, denken en fantaseren. In een mix van een voorstelling in de klas en een 'crime scene investigation' gaan we op zoek naar de grenzen van privacy.

In 2016 maakte Sell Me Your Secret een succesvolle tournee langs de theaters en won een Zilveren Krekel 2017. De jury: “De acteurs (…) zoeken de grenzen op van de privacy: met elkaar, hun telefoon en het publiek. Big data, big issue, big performance.” Nu wordt de voorstelling her-maakt voor in de klas onder een nieuwe titel: Byte Me!, vol interactieve video, dicht op de huid van het publiek. Nog dichterbij, nog meer interactie, nog uitdagender.
 

Persquotes 2016

“Gevat en gelikt spelen de acteurs een spel met het publiek” (Volkskrant).

“Sterke privacyshow vol dilemma’s” (Theaterkrant).

“Voorstelling die scholieren fijn laat stoeien met privacy. Het knappe is dat ze met wat dramatische ontwikkelingen in de personages, vertrouwen / wantrouwen, de scholieren stil in hun stoel kregen, en zo de goede sfeer kweekten voor een actueel thema” (Dagblad van het Noorden).

Leerdoelen

Receptief

Doelgroep

VO
VSO

Programmalijn

Voortgezet onderwijs (VO)

Disciplines

Theater

21ste eeuwse vaardigheden

Kritisch denken
Probleemoplosvaardigheden
Samenwerken
Digitale geletterdheid

Data

18 februari 2019 tot en met 26 april 2019