Categorie van activiteit Maak het mee!, Schoolvoorstelling
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep SO, PO, SBO
Leerjaar Groep 1, Groep 2

De ontsnapte Noot - philharmonie zuidnederland

De ontsnapte Noot is een nieuwe kleutervoorstelling van philharmonie zuidnederland.

Van dichtbij luisteren de kleuters naar live muziek en een spannend verhaal.

Toon is een opgewekt straatjochie dat met vioolspelen zijn centjes verdient. Als hij op de stoep voor de Muziekflat moet slapen, mag hij binnenkomen en met iedereen samen muziek maken. Het is er warm en harmonieus en Toon mag er blijven. Ze beginnen aan de voorbereiding van een concert.

Op een dag is Toon met muziek aan het tekenen en dan ontsnapt er opeens een noot van het papier. Alle bewoners van de flat zijn in rep en roer: de harmonie is verstoord, mensen maken ruzie met elkaar, zonder noot geen concert… Toon moét de ontsnapte noot terugvinden!

Toon gaat naar het bos om de ontsnapte noot te zoeken. Hier ontmoet hij de boze beer die niet kan slapen, de slimme eekhoorn die met hand en tand zijn notenvoorraad verdedigt en krijgt hij een woedend bijenvolkje achter zich aan. Zal het Toon lukken om de ontsnapte noot te pakken te krijgen, zodat het concert met zijn flatgenoten toch door kan gaan?

De ontsnapte Noot is een voorstelling over harmonie en disharmonie, uitsluiten en insluiten. De klank van De ontsnapte Noot spreekt tot de verbeelding, nodigt uit tot intens luisteren en creatieve muzikale spelletjes. Deze creativiteit begint al in het digitale lesmateriaal waarbij de leerlingen spelenderwijs kennismaken met de ontsnapte noot.

Aanbieder(s)

CultuurStation

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

€ 6,50 per leerling

Datum

2, 5, 6 en 7 februari en 25 maart 2024

Schooljaar

2023-2024

Duur

50 minuten + voorbereiding en reflectie door de leerkracht a.d.h.v. begeleidende lesbrief

Minimaal aantal leerlingen

60 per voorstelling

Maximaal aantal leerlingen

90 per voorstelling

Culturele competenties

Receptief

Disciplines

Muziek

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken