Categorie van activiteit CmK cultuurtraject basis route 1
Soort activiteit Voorstelling/concert met lessenreeks
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 7, Groep 8

Zinderella

Parktheater en CKE ontwikkelden samen deze procesgerichte theater-lessenreeks voor groep 7/8. De leerlingen krijgen lessen op school, bij Parktheater en bezoeken de voorstelling ‘Zinderella’.

Het thema van de lessen, identiteit en zelfbeeld, valt samen met de thema’s uit de voorstelling van het Noord Nederlands Toneel, Maas Theater en Dans en Club Guy and Roni. 

Coming-of-age op de catwalk

Je hebt een bad hair day, je billen zijn te dik en die pukkel bij je neus gaat ook maar niet weg. En ondertussen zie je alleen maar shiny vrienden met een meer dan perfecte kaaklijn, extreem lange benen en geen enkele glimmer op hun gezicht. Je denkt: ik doe niet meer mee. En trouwens m’n verschrikkelijke stiefmoeder geeft me sowieso geen kans om mezelf te zijn. Laat mij maar lelijk in een hoek zitten en uit het raam staren. Beter boos dan beauty.

Zinderella gaat over je lijf en over alle eisen die jij en de wereld eraan stellen. Te klein, te dik, te grijs, radeloos kan je ervan worden. En intussen moet je maar gewoon wachten en geduldig zijn. Tot je erachter komt wat je echt belangrijk vindt. Wie je echt zou willen zijn.  Al die meningen over je lijf, hoe wapen je je daartegen? En hoe zorg je ervoor dat je een trotse, mooie zwaan wordt? Maar weet: geluk komt altijd, soms uit onverwachte hoek. En ook niet altijd in de vorm van een prins….

Door actieve theaterlessen en een voorstellingsbezoek leer je beter naar jezelf te kijken. Je leeft je in en gaat vol spelplezier én zelfvertrouwen de vloer op, daar staan we voor!

De theatervoorstelling is te zien in het Parktheater; de lessen zijn op school en 1x bij het Parktheater.  (Mocht dit laatste problemen opleveren, neem dan contact met ons op).

Aanbieder(s)

CKE (Centrum voor de Kunsten Eindhoven)
Parktheater Eindhoven

Locatie

Op school, Parktheater

Datum

Theaterbezoek jan-feb 2022 (ovb)/ lesdata in overleg, 2 lessen voor en 1 les na het theaterbezoek

Schooljaar

2021-2022

Duur

1 x theaterbezoek/ 2 lessen van 60 min en 1 les van 120 min

Minimaal aantal leerlingen

Minimum afname 2 groepen per school

Culturele competenties

Creërend
Receptief

Future skills

Samenwerken
Sociale en culturele vaardigheden

Disciplines

Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Maken
Meemaken