CMK

Apollo 11 - Unieke Zaken

In 2019 is het precies vijftig jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette. Ter ere van dit jubileum speelt Unieke Zaken APOLLO 11. Een voorstelling over de grootste en gevaarlijkste missie uit de geschiedenis van de mensheid, die begint met een inspirerende toespraak van Meneer de President en eindigt met de veilige landing in de Stille Oceaan.

Scholen die deelnemen vanuit de Regeling CmK volgen ter voorbereiding een workshop theater.

Het is 16 juli 1969. Miljoenen mensen over de hele wereld zien de lancering van Apollo 11. Aan boord drie mannen: Neil Armstrong, Michael Collins en Buzz Aldrin. In drie dagen leggen ze 380.000 kilometer af en komen in een baan om de maan. Een paar uur later zet Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan en spreekt de memorabele woorden: “That’s one small step for a man, one giant leap for mankind.” 

APOLLO 11 is een energiek en visueel spektakel met als stuwraket een liveband die dampende jaren zestig rock de zaal in pompt. Het is een theatrale mix van spel, dans, muziek, standup comedy, poppenspel en animatietheater. Zes uitvoerenden (drie spelers en drie musici) brengen dit immense avontuur tot leven en springen razendsnel van plek naar plek: van Houston naar de maan, van The Oval Office naar de raket, van schoonheidssalon La Luna naar Ground Control, van Cape Kennedy naar de Pacific…

Scholen die deelnemen vanuit de Regeling CmK volgen ter voorbereiding een workshop theater.

Leerdoelen

Receptief

Doelgroep

PO

Programmalijn

Muziek/Dans/Theater/Literatuur (PO)

Disciplines

Muziek
Theater

Data

13 en 14 januari 2020