WORKSHOP Theater / Theatersport

Op het podium staan, in de huid van een ander kruipen. Altijd al heimelijk willen doen? Of misschien gewoon in alle openheid? Grijp je kans dan met deze workshop. De planken zijn voor jou, samen met je vrienden, vriendinnen of collega’s. Gooi je schroom af, voel je vrij en gebruik je creativiteit. En…. meer dan dat, bedenk ook je eigen scene en leer die regisseren. Een workshop met applaus, waar je je ei kwijt kunt én je verhaal!

 

Beleving, plezier en talentontwikkeling

Workshops van Dynamo zijn altijd origineel, verrassend en gevarieerd. We zijn immers een podium voor beleving, plezier en talentontwikkeling. Waar jongeren en jong denkende mensen hun (soms onvermoede) talenten kunnen ontdekken, laten zien en ontwikkelen. Gewoon om plezierig bezig te zijn. Of om een leuke bezigheid te ontdekken. Of om met hun talent hun toekomst op te bouwen. Een bruisende plaats van inspiratie. 

Tijdens deze theaterworkshop nemen de deelnemers een duik in hun creativiteit en gebruiken ze hun verbeelding. Ze gaan aan de slag met de basisregels van acteren,

gebaseerd op de volgende vaardigheden: improviseren; in een groep spelen; je eigen scène regisseren; met een script werken.

De lessen beginnen met een aantal opwarmingsoefeningen, waarbij de deelnemers leren hun stem en lichaamstaal te gebruiken. Daarna duiken ze in het spelen en verzinnen van een eigen scène. Onze docenten zorgen voor een gezellige werkomgeving, waarin de deelnemers hun eigen verhaal uitwerken tot een scene.

 

Sociaal ondernemen

De workshopdocenten zijn talentvolle en gepassioneerde jongeren die we zelf opleiden samen met Fontys Hogescholen. Zo kunnen ze hun talent doorgeven aan anderen. Met het afnemen van workshops bij Dynamo geeft u uiting aan uw sociale betrokkenheid. Het biedt jongeren immers kansen zich verder te ontwikkelen. 

Leerdoelen

Analyserend
Creërend
Receptief
Reflectief

Doelgroep

Docenten en leerkrachten
PO
VO
SBO
VSO

Programmalijn

Muziek/Dans/Theater/Literatuur (PO)
Voortgezet onderwijs (VO)

Disciplines

Theater

21ste eeuwse vaardigheden

Creativiteit
Kritisch denken
Communiceren
Samenwerken
Sociale en culturele vaardigheden

Data

In overleg