CMK

Street Poem Pieces

Bij het honderd jarig bestaan van de gemeente Eindhoven delen de Bibliotheek Eindhoven & Dynamo graag een project waarbij Eindhovense schoolkinderen straatgedichten maken en deze omzetten in grafittikunst. Kinderen groeien op in verschillende Eindhovense wijken waar ze allemaal een band mee hebben. Zij groeien nu op, in een wijk waar wellicht hun ouders en grootouders gewoond hebben die hun eigen herinneringen hebben aan de wijk...

De eerste les bestaan uit het maken van een straatgedicht. De kinderen gaan een straatgedicht maken over de plek in hun wijk waar ze iets bij voelen. Ze verzamelen het materiaal van hun straatgedicht tijdens een wandeling door de wijk.

Daarna gaan zij met creatieve schrijfopdrachten aan de slag, om van het verzamelde materiaal een straatgedicht te maken. 

De beeldende lessen bestaan uit het omzetten van het straatgedicht naar een grafittikunstwerk. Eerst leren de kinderen om een ontwerp van hun straatgedicht te maken. Daarna leren ze dit ontwerp om te zetten in grafitti.  

Leerdoelen

Analyserend
Creërend

Doelgroep

PO

Programmalijn

Beeldend/Design/Erfgoed/Kunst en Technologie (PO)

Disciplines

Beeldend

Data

September/Oktober 2020