Musical Postcards

Ervaar het plezier van zelf muziek bedenken bij het project Musical Postcards. Leerlingen componeren onder begeleiding een muzikale boodschap voor een jonge vluchteling ver weg. In samenwerking met de landelijke organisatie Musical Postcards en de musici van philharmonie zuidnederland maken we het passend voor je leerlingen.

Muziek verbindt de wereld, muziek kent geen grenzen of barrières. Dat is wat Musical Postcards leerlingen wil laten ervaren. Leerlingen ontvangen een musical postcard uit een conflictgebied. Daarin verklankt een jongere zijn wens of droom in een rap, lied of compositie. De scholieren in Nederland componeren een muzikaal antwoord en sturen dit terug. Zo voelen jongeren die duizenden kilometers van elkaar verwijderd zijn en in totaal verschillende werelden leven, zich met elkaar verbonden.

De philharmonie zuidnederland kan jouw school ondersteunen bij de uitvoering. Musici van het orkest komen op school om enkele compositielessen te geven, waar mogelijk in samenwerking met studenten van het conservatorium. Een ensemble van philharmonie zuidnederland voert de composities uit. De composities worden gefilmd en met een boodschap van de makers retour gestuurd naar de jongere uit het andere deel van de wereld.

 

Voorwaarden en organisatie. Musical Postcards is een initiatief van de landelijke organisatie Musical Postcards waar philharmonie zuidnederland graag een muzikale bijdrage aan levert. Het project wordt volledig met je op maat gemaakt. Nadat we je inschrijving hebben ontvangen volgt er een gesprek met alle betrokken organisaties: de muziekdocent, de educatiemedewerker van philharmonie zuidnederland en de landelijke organisatie Musical Postcards.

Leerdoelen

Analyserend
Creërend
Reflectief

Doelgroep

VO

Programmalijn

Voortgezet onderwijs (VO)

Disciplines

Muziek

21ste eeuwse vaardigheden

Creativiteit
Samenwerken
Sociale en culturele vaardigheden

Data

Beperkt beschikbaar, data in overleg