Categorie van activiteit CmK cultuurtraject basis route 2
Soort activiteit Lessenreeks
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 7, Groep 8

Zinderella x Urban Dans

Zinderella / 10+ / Coming-of-age verhaal & dans op de catwalk

Parktheater en Dynamo maakten samen een workshopreeks theatrale beweging en urban dans voor groep 7/8. De leerlingen krijgen lessen op school, bij Parktheater en bezoeken de voorstelling ‘Zinderella’. 

Het thema van de lessen, identiteit en zelfbeeld, valt samen met de thema’s uit de voorstelling van het Noord Nederlands Toneel, Maas Theater en Dans en Club Guy and Roni.  

Door actieve bewegings-en danslessen samen met een voorstellingsbezoek leer je beter naar jezelf te kijken. Je leeft je in en gaat vol dansplezier én zelfvertrouwen de vloer op, daar gaan we voor!

Zinderella – de voorstelling

Je hebt een bad hair day, je billen zijn te dik en die pukkel bij je neus gaat ook maar niet weg. En ondertussen zie je alleen maar shiny vrienden met een meer dan perfecte kaaklijn, extreem lange benen en geen enkele glimmer op hun gezicht. Je denkt: ik doe niet meer mee. En trouwens m’n verschrikkelijke stiefmoeder geeft me sowieso geen kans om mezelf te zijn. Laat mij maar lelijk in een hoek zitten en uit het raam staren. Beter boos dan beauty. 

Zinderella gaat over je lijf en over alle eisen die jij en de wereld eraan stellen. Te klein, te dik, te grijs, radeloos kan je ervan worden. En intussen moet je maar gewoon wachten en geduldig zijn. Tot je erachter komt wat je echt belangrijk vindt. Wie je echt zou willen zijn. Al die meningen over je lijf, hoe wapen je je daartegen? En hoe zorg je ervoor dat je een trotse, mooie zwaan wordt? Maar weet: geluk komt altijd, soms uit onverwachte hoek. En ook niet altijd in de vorm van een prins….

Urban Dans - de lessen

Tijdens de Urban Dans lessen krijgen leerlingen kennis over de muziekstijlen binnen de urban culture scene, waar deze vandaan komen en hoe deze in verhouding staan tot dans. 

Door een professionele dansdocent worden verschillende stijlen aangeleerd. De leerlingen maken kennis met de verschillende dansvormen – die ook terug te zien zijn in de voorstelling 'Zinderella' - en maken zich deze eigen. 

Vervolgens werken de leerlingen in groepjes samen om te komen tot een presentatie voor de klas. Ze werken samen als één 'crew', waarin ieder zijn eigen unieke onderdeel is. 

Tijdens een presentatiemoment in de laatste les beoordelen de leerlingen de kunsten van medeleerlingen vanuit de kennis die is opgedaan in de eerdere lessen.

Aanbieder(s)

Parktheater Eindhoven
Dynamo

Locatie

Dynamo, Parktheater

Losse inkoopprijs

workshops €250 ,- 

voorstelling nnb (bij de voorstelling geldt: Bij meer leerlingen gaat de prijs per voorstellingskaartje omlaag)

Datum

1. Lesdata in overleg (bijvoorbeeld 2 lessen voor en 1 les na het voorstellingsbezoek. Alle lessen ervoor of alle erna is ook mogelijk) 2. Do 10 en vr 11 maart 2022 (tijd nnb)

Schooljaar

2021-2022

Te betalen met cultuurkaart

Ja

Duur

1x theaterbezoek & 3 lessen van 60 min

Minimaal aantal leerlingen

minimaal 1 klas

Culturele competenties

Creërend
Receptief

Future skills

Creativiteit
Samenwerken

Disciplines

Dans

Meemaak-/maakactiviteit

Maken
Meemaken