WORKSHOP Zang

Even een liedje meezingen in de badkamer of op de fiets. De een doet het onbevangen, de ander slaat meteen af als iemand in de buurt komt. Eigenlijk kan iedereen wel een beetje zingen of neuriën. Maar echt zingen als een professional (in de dop) gaat een stap verder. In de talentenshows op tv zie je mensen de stap wagen. Zou je daar tussen willen staan! Kun je het? Durf je het? Na deze workshop zeker! En je vrienden en vriendinnen of collega's ook. Je leert je onbevangen te uiten en je zangtalent te ontwikkelen. Alle kans dat we je later terugzien op het podium. En met bravoure zingend tussen de mensen fietsen is intussen alvast een lekker gevoel!

 

Beleving, plezier en talentontwikkeling

Workshops van Dynamo zijn altijd origineel, verrassend en gevarieerd. We zijn immers een podium voor beleving, plezier en talentontwikkeling. Waar jongeren en jong denkende mensen hun (soms onvermoede) talenten kunnen ontdekken, laten zien en ontwikkelen. Gewoon om plezierig bezig te zijn. Of om een leuke bezigheid te ontdekken. Of om met hun talent hun toekomst op te bouwen. Een bruisende plaats van inspiratie. 

Inhoud workshop

In deze workshop zetten deelnemers de stap van ‘een beetje meezingen’ naar echt durven zingen. Ze beginnen met zang in een groep om zo de basistechnieken – lichaamshouding, ademhaling en stemgebruik – onder de knie te krijgen en naar elkaar te luisteren. De bedoeling is dat ze op die manier lef en vertrouwen opbouwen om solo te zingen. Door de combinatie van zingen in groepsverband en alleen leren de deelnemers hun stemgebruik aan te passen aan verschillende nummers en situaties. Een interessante ‘ontdekkingstocht’ vol muzikaliteit.

 

Sociaal ondernemen

De workshopdocenten zijn talentvolle en gepassioneerde jongeren die we zelf  opleiden samen met Fontys Hogescholen. Zo kunnen ze hun talent doorgeven aan anderen. Met het afnemen van workshops bij Dynamo geeft u uiting aan uw sociale betrokkenheid. Het biedt jongeren immers kansen zich verder te ontwikkelen. 

Leerdoelen

Analyserend
Creërend
Receptief
Reflectief

Doelgroep

Docenten en leerkrachten
PO
VO
SBO
VSO

Programmalijn

Muziek/Dans/Theater/Literatuur (PO)
Voortgezet onderwijs (VO)

Disciplines

Musical
Muziek

21ste eeuwse vaardigheden

Communiceren
Samenwerken
Sociale en culturele vaardigheden

Data

In overleg