Workshop theatersport

Medewerkers in de hoofdrol! Ze zeggen en doen wat in hen opkomt, laten hun fantasie de vrije loop. En proberen dingen uit die ze misschien altijd al hadden willen doen….. Een stille collega die het voortouw neemt? De leidinggevende als figurant? In de workshop Theatersport kan het allemaal. In direct contact met het publiek bovendien. Of je nu met collega’s gaat of met een vriendenclub. Deelnemers kunnen er vaak niet mee ophouden. Helemaal opgegaan in hun spel. Heerlijk!

 

Beleving, plezier en talentontwikkeling

Workshops van Dynamo zijn altijd origineel, verrassend en gevarieerd. We zijn immers een podium voor beleving, plezier en talentontwikkeling. Waar jongeren en jong denkende mensen hun (soms onvermoede) talenten kunnen ontdekken, laten zien en ontwikkelen. Gewoon om plezierig bezig te zijn. Of om een leuke bezigheid te ontdekken. Of om met hun talent hun toekomst op te bouwen. Een bruisende plaats van inspiratie. 

Inhoud workshop

In de workshop Theatersport draait het om improvisatie. Deelnemers spelen sketches waarbij het publiek het verhaal, de personages en de dialogen beïnvloedt.

De deelnemers beginnen met het oefenen van korte sketches. Daarbij worden locaties bepaald en personages beschreven waar ze op moeten inspelen. Als hun creativiteit aldus is geprikkeld, gaan ze aan de hand van de aangedragen locaties en personages aan de slag met hun eigen sketch. Het mooie van deze workshop is dat niets van tevoren vaststaat. Eén ding is wél zeker: het is een activiteit waarbij veel wordt gelachen. De grote mate van onvoorspelbaarheid en de interactie met het publiek zorgen daar wel voor.

 

Sociaal ondernemen

De workshopdocenten zijn talentvolle en gepassioneerde jongeren die we zelf opleiden samen met Fontys Hogescholen. Zo kunnen ze hun talent doorgeven aan anderen. Met het afnemen van workshops bij Dynamo geeft u uiting aan uw sociale betrokkenheid. Het biedt jongeren immers kansen zich verder te ontwikkelen. 

Leerdoelen

Analyserend
Creërend
Receptief
Reflectief

Doelgroep

Docenten en leerkrachten
PO
VO

Programmalijn

Muziek/Dans/Drama/Literatuur (PO)

Disciplines

Theater

21ste eeuwse vaardigheden

Creativiteit
Communiceren
Samenwerken

Data

Op aanvraag