Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen, Voorstellingen VO
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep VO
Leerjaar VMBO 1-2, VMBO 3-4, HAVO 1-2, HAVO 3-4-5, VWO 1-2-3, VWO 4-5-6, Praktijkonderwijs, Brugklas

WIJ WILLEN HIER GRAAG IETS OP ZEGGEN

Hallo! Wij zijn Wildpark. Wij maken theater mèt en vóór jongeren en kinderen en bieden een plek waar zij publiekelijk opgroeien onder leiding van professionele theatermakers.

Theatermaker Lenneke Maas maakte ‘Wij willen hier graag iets op zeggen’ de tweede voorstelling uit een Wij-reeks die ze bij Wildpark met jongeren ontwikkelt. Als seizoen opening speelt deze voorstelling speciaal voor scholen op maandag 20 september 2021 in Parktheater. Wij hopen dat jullie met de leerlingen naar dit evenement willen komen kijken.

 

Een aantal bijna-vijftig jarigen gingen ineens heel erg hun emoties voelen. Ze schreven een brief, want er moet hen iets van het hart. Natuurlijk hadden ze dit ook gewoon in een gesprek kunnen doen, maar meestal loopt dat dan toch uit op irritaties en met deuren slaan enzo, dus daarom leek het hen slim om te kiezen voor een andere vorm. Een brief dus. 

In deze voorstelling zoeken een zootje vijftigers (4) en een troep jongeren (8) naar een manier om te zeggen wat ze willen zeggen. Hoe verwarrend is het als het beeld dat je van volwassenen hebt ineens niet meer klopt. En hoe vervelend is het dat jou van alles aangerekend wordt, terwijl je leven net leuk begon te worden. Want wie is nou eigenlijk waar verantwoordelijk voor?

CREDITS

Regie & concept // Lenneke Maas 

Spel // jongeren: Suzie Purdy, Bibian Smit, Luna van Diepen, Lena Slangen, Martha Schaafsma, Ilana Javaheri, Rosa Prast, Luc ten Broek // volwassenen: Ilse Janssen, Ramses van Oers, Angela de Jongh, Mireille Verhoeven. 

 

Aanbieder(s)

Wildpark

Locatie

Parktheater

Losse inkoopprijs

8 euro per leerling.

Additionele kosten

geen

Datum

20 september 2021

Schooljaar

2021-2022

Te betalen met cultuurkaart

Ja

Duur

60 MINUTEN

Minimaal aantal leerlingen

100

Maximaal aantal leerlingen

150

Culturele competenties

Receptief
Reflectief

Future skills

Kritisch denken
Sociale en culturele vaardigheden

Disciplines

Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Maken