Categorie van activiteit Materiaal lenen
Doelgroep Cultuurprofessionals

StoryScope

De Storyscope is een verwondermachine waar kinderen meteen, intuïtief mee aan de slag kunnen. Ze creëren eigen verhalen en (programmeren) personages en presenteren hun beeldverhaal direct, live via projectie op de muur. Een digitaal schimmenspel!

De Storyscope (een monkeyproof roadiekist op wielen met daarin een computer en beamer onder een glazen werkblad) is voor meerdere disciplines inzetbaar en maakt mediakunst bereikbaar voor kinderen. Werken met het apparaat stimuleert ook vaardigheden zoals samenwerken, onderzoeken, communiceren, presenteren en kritisch denken. Het sluit aan bij onderzoekend leren en procesgerichte didactiek. 

Schooljaar 2021-2022 is voor de Storyscope het pilotjaar in Eindhoven. Beeldentemmers start dit schooljaar als eerste aanbieder met een lessenreeks rond deze magische kist op wielen, in samenwerking met Natlab.

We willen met de Storyscope alle instellingen faciliteren die het apparaat binnen Cultuureducatie met Kwaliteit willen inzetten voor projectlessen op basisscholen. Neem contact op via  info@cultuurstation.nl als je vragen of ideeën hebt.

Aanbieder(s)

CultuurStation

Disciplines

Beeldend
Kunst en Technologie
Literatuur

Meemaak-/maakactiviteit

Maken