THEMABIJEENKOMST Social media voor docenten

Kinderen en jongeren worden online steeds actiever. Onderzoek wijst uit dat 90% van de Nederlandse jeugd één of meer profielen heeft op een sociale netwerksite. Wil je als docent de jeugd blijven bereiken, dan kun je niet meer om social media heen. Deze sociale netwerksites vormen niet alleen een interessant gespreksonderwerp, maar zijn ook op een aansprekende manier in lessen te integreren. Daarmee appeleer je nog meer aan de dagelijkse leefwereld van de jeugd. Maar hoe dat te doen, waar te beginnen? De workshop ‘Social media voor docenten’ is een perfecte opstap. Met veel informatie, leuke tips, verrassende oplossingen. In het bestek van één workshop ben je helemaal ‘in lijn’ en online met de kinderen en jongeren in je klas.

 

Beleving, plezier en talentontwikkeling

Workshops van Dynamo zijn altijd origineel, verrassend en gevarieerd. We zijn immers een podium voor beleving, plezier en talentontwikkeling. Waar jongeren en jong denkende mensen hun (soms onvermoede) talenten kunnen ontdekken, laten zien en ontwikkelen. Gewoon om plezierig bezig te zijn. Of om een leuke bezigheid te ontdekken. Of om met hun talent hun toekomst op te bouwen. Een bruisende plaats van inspiratie. 

Inhoud workshop

Thema's in deze workshop zijn onder meer: welke verschillende social media zijn er en hoe werken ze? Hoe ga je om met het gebruik van social media op school? Hoe kun je ze productief inzetten in de les?

Ervaren docenten geven uitleg en voorbeelden en daarna is er alle ruimte voor het stellen van vragen. Doel van de workshop is de deelnemers te inspireren en praktische ideeën aan de hand te doen voor het inzetten van social media in de les, op school en op persoonlijk vlak.

 

Sociaal ondernemen

De workshopdocenten zijn talentvolle en gepassioneerde jongeren die we zelf opleiden samen met Fontys Hogescholen. Zo kunnen ze hun talent doorgeven aan anderen. Met het afnemen van workshops bij Dynamo geeft u uiting aan uw sociale betrokkenheid. Het biedt jongeren immers kansen zich verder te ontwikkelen. 

Leerdoelen

Analyserend
Creërend
Receptief
Reflectief

Doelgroep

Docenten en leerkrachten

Programmalijn

Deskundigheidsbevordering

Disciplines

Kunst en Technologie

21ste eeuwse vaardigheden

Creativiteit
Kritisch denken
Probleemoplosvaardigheden
Communiceren
Digitale geletterdheid
Sociale en culturele vaardigheden

Data

In overleg