WORKSHOP Rap

Ooit geprobeerd om te rappen? Dat lijkt gemakkelijker dan het is. Goed rappen is een kunst die om basiskennis vraagt. Wat wil je overbrengen? Hoe steek je het in elkaar? Deze workshop geeft je de opstap om rapper te worden. Of je dat nu professioneel wil gaan doen of gewoon op feestjes. Je weet waar het om draait en hoe het moet. Daarna is het gewoon een kwestie van doen en blijven doen. Voel je het ritme al opkomen? Neem je vrienden en vriendinnen of collega's mee en kom rappen! Waarover? (Ondeugende) thema's genoeg toch.....?

 

Beleving, plezier en talentontwikkeling

Workshops van Dynamo zijn altijd origineel, verrassend en gevarieerd. We zijn immers een podium voor beleving, plezier en talentontwikkeling. Waar jongeren en jong denkende mensen hun (soms onvermoede) talenten kunnen ontdekken, laten zien en ontwikkelen. Gewoon om plezierig bezig te zijn. Of om een leuke bezigheid te ontdekken. Of om met hun talent hun toekomst op te bouwen. Een bruisende plaats van inspiratie. 

Inhoud workshop

De deelnemers leren in deze workshop een rap (Rhythm And Poem) voor te dragen. En dat betekent: je gevoel uiten, een verhaal vertellen en je gevoel delen met het publiek. Dáár draait het om bij het rappen, één van de hoofdelementen van de hiphopcultuur.

De workshop begint met een beetje theorie. Daarna leren de deelnemers wat er allemaal komt kijken bij het maken van een rap. De docent zal daarbij ook zijn eigen rapkwaliteiten tonen. Vervolgens gaan de deelnemers aan de slag met een eigen rap over een zelfgekozen onderwerp. Aan het eind van de workshop kunnen ze die rap voordragen. Hét moment om hun verworven kwaliteit te showen!

 

Sociaal ondernemen

De workshopdocenten zijn talentvolle en gepassioneerde jongeren die we zelf  opleiden samen met Fontys Hogescholen. Zo kunnen ze hun talent doorgeven aan anderen. Met het afnemen van workshops bij Dynamo geeft u uiting aan uw sociale betrokkenheid. Het biedt jongeren immers kansen zich verder te ontwikkelen. 

Leerdoelen

Analyserend
Creërend
Receptief
Reflectief

Doelgroep

Docenten en leerkrachten
PO
VO
SBO
VSO

Programmalijn

Muziek/Dans/Theater/Literatuur (PO)
Voortgezet onderwijs (VO)

Disciplines

Muziek

21ste eeuwse vaardigheden

Creativiteit
Communiceren
Samenwerken

Data

In overleg