(po) Kijk film in hét filmtheater van Eindhoven: Natlab

Maak kennis met het filmtheater en boek een filmvertoning voor jouw klas! Bezoek de beste arthouse films van dit moment of klassiekers die kinderen gezien moeten hebben en laat ze de wereld van film ontdekken.  

 

Voor schooljaar 2019-2020 hebben we een adviesaanbod per groep gemaakt met nieuwe titels en oude bekenden, waaronder Dikkertje Dap voor groep 1 & 2, De grote boze vos en andere verhalen voor groep 3 & 4, Supa Modo voor groep 5 & 6 en Rosie & Moussa voor groep 7 & 8. Bekijk ons volledige aanbod op natlab.nl/educatie.

We denken graag mee over een filmvertoning op maat. Denk hierbij aan films die bij een bepaald thema passen, een bepaald vak of bij een bepaalde periode in het jaar. Denk bijvoorbeeld rondom Dierendag aan films als Wad: op de grens van water en land (6+) met speciaal ontwikkeld lesmateriaal of De Nieuwe Wildernis (8+). Bekijk de leukste boekverfilmingen tijdens de Kinderboekenweek, zoals Gruwelijke rijmen (6+) gebaseerd op het boek van Roald Dahl of De Griezelbus (9+) gebaseerd op de boekenreeks van Paul van Loon. Door mee te denken over programma’s op maat zien de kinderen een film die niet alleen vermaakt, maar ook inhoudelijk relevant is.   

Een filmvertoning met extra’s? Dat kan!   
Combineer het kijken van een film met een inleiding en/of nagesprek om meer de diepte in te gaan met de leerlingen. Of vergroot de impact van de film door de leerlingen in de klas al voor te bereiden op hun filmbezoek of de film na te bespreken in de klas door ofwel aangereikt lesmateriaal te behandelen of ontvang een filmdocent in je klas.  

Leerdoelen

Receptief
Reflectief

Doelgroep

PO

Programmalijn

Beeldend/Design/Erfgoed/Kunst en Technologie (PO)

Disciplines

Film

Data

In overleg