PO - Muziek projecten

Zelf een orkest vormen en muziek luisteren, opschrijven en maken. Oudhollandse liedjes in een 21e-eeuws jasje steken of spelenderwijs leren over taal door middel van muziek? Het kan allemaal!

 

Tijdens de muziekprojecten maken de kinderen kennis met muziek in al haar onderdelen: zingen, muziek maken, instrumenten bespelen, luisteren, bewegen, noteren, etc. Het plezier staat hierbij voorop.
CKE heeft de afgelopen jaren vele projecten ontwikkeld voor en met scholen. Deze projecten kunnen andere scholen op ideeën brengen of als impuls dienen voor een eigen project op maat. Een project bestaat uit meerdere lessen die verdeeld over een aantal dagen of weken worden uitgevoerd. Het gaat om een afgerond geheel. De lessen kunnen toewerken naar een presentatie of juist gericht zijn op het proces en de creatieve ontwikkeling van de leerlingen. In al onze activiteiten zijn de doorlopende leerlijnen voor cultuureducatie de “onderlegger”.

 

Hieronder volgen enkele voorbeelden van muziek projecten:
In het project ‘De koning is (mu)ziek’ voor groep 4-5-6 maken de kinderen kennis met diverse instrumenten. De kinderen zijn onderlakeien van een zieke koning. Iedere les mogen de kinderen hun instrument aan hem laten zien en horen. Van viool tot tuba, van blokfluit tot contrabas, van cello tot saxofoon en dwarsfluit; en samen worden er leuke liedjes gezongen. Wat denk je? Zal de koning daarvan opknappen......?

 

Klassieke muziek saai? Helemaal niet. Het zit vol met expressie, emotie en humor. En dat bewijst het project 'Klassiekers' voor groep 6-7-8, waarin de kinderen zelf een orkest gaan vormen. De kinderen gaan niet alleen luisteren naar muziek, maar muziek opschrijven en samen muziek maken.

 

De musical van groep 8 is hét moment van het jaar, een klassieker waar iedereen naar uitkijkt. Maar voor leerkrachten vaak geen kleine opgave. Onze vakdocent(en) kunnen ondersteuning bieden. Op het gebied, van theater, muziek of dans, of alle drie.

 

Alle projecten kunnen op maat voor u worden aangepast. Met name voor de jongste doelgroepen werken wij veelal op maat. Het speciaal basisonderwijs (SBO) kan ook bij het CKE terecht voor workshops op maat!


Voor een overzicht van alle projecten en meer informatie klik hier.
Of neem contact op met een van onderstaande medewerkers:

Ellen Steenbakkers        
Ellen.Steenbakkers@CKE.NL 040 2163267
Lars van Asten                 lars.vanasten@cke.nl 040 2163215

Leerdoelen

Analyserend
Creërend

Doelgroep

PO

Programmalijn

Muziek/Dans/Drama/Literatuur (PO)

Disciplines

Musical
Muziek

Data

In overleg.