CMK

Nieuwsgierige Neus - philharmonie zuidnederland

Er was eens een meisje, Ninus. Geen gewoon meisje, nee, een meisje met een heel nieuwsgierige neus. Door het kiertje van haar raam hoort ze muziek die haar oren doet tollen. Ze steekt haar neus naar buiten en luistert. ‘Dag papa, dag mama!, ik moet even weg’. Nieuwsgierige Neus gaat op weg en komt op vreemde plekken met muziek waar je vrolijk of droevig van wordt, ze hoort de geluiden van de drukke stad en voelt de ijzige stilte. Dan kijkt ze achterom, haar huisje is verdwenen. Ze is verdwaald. Paniek! Tot ze haar oren goed spitst. Ze hoort haar vader en moeder, in de verte… Het klinkt zoals thuis.

Vier musici van philharmonie zuidnederland nemen kleuters mee op deze muzikale ontdekkingsreis. Een voorstelling die past bij de rijke fantasie van de kinderen, eenvoudig en een beetje spannend. Net zoals in echte sprookjes loopt ook dit verhaal goed af.  

Met het bijbehorende lesmateriaal en de muziekles in de klas door Karin van Hengel komt Nieuwsgierige Neus ook in de klas. 

De leerkracht bekijkt samen met de kinderen de rijk geïllustreerde vertelplaten over de voorstelling en op de achtergrond klinkt de muziek uit de voorstelling al vast een keer. Bij elke vertelplaat zijn korte muziekactiviteiten beschreven, passend bij de thema’s in de voorstelling: thuis, op straat, winterse wereld en feest. In totaal zijn er vijf vertelplaten. Op de laatste is een overzicht van de totale reis van Ninus te zien, mooi om samen nog eens na te genieten. 

Website philharmonie zuidnederland

 

Leerdoelen

Creërend
Receptief

Doelgroep

PO

Programmalijn

Muziek/Dans/Theater/Literatuur (PO)

Disciplines

Muziek

Data

12 t/m 16 april 2021