Kunstmenu

Ik ben ik. Wie ben jij? - Stadsdichter Jessica Bartels

“Ik ben ik. Wie ben jij?” staat voor het ontdekken van jezelf. De leerling leert een eigen smaak ontwikkelen, een eigen mening te vormen/onderbouwen, ontdekken waar zijn/haar talent ligt en hoe hij/zij dit unieke stukje 'zelf' kan gebruiken.

Om creatiever te worden, maar ook, en veel belangrijker: meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

In deze lessen maakt de leerling inhoudelijk kennis met Nederlandse poëzie en (jeugd)literatuur en de diversiteit ervan. Hij/zij leert het belang van lezen en schrijven kennen en gaat dit op verschillende manieren toepassen. Het bevorderen van zelfvertrouwen en samenwerking, d.m.v. individuele- en groepsopdrachten staan in deze workshops centraal. Fysieke opdrachten, schrijfopdrachten, spellen, theorie, videomateriaal, het komt allemaal voorbij in de lessen. 

Kortom: Ik ben ik. Maar wie ben jij?

 

Jessica Bartels is de huidige stadsdichter van Eindhoven, haar debuutbundel Stof, Modder & Steen” verscheen februari 2019.

In het dagelijks leven is Jessica docent creatief schrijven voor alle leeftijden, ervaringsdeskundig spreker en voorlichter op het gebied van autisme en sociale weerbaarheidstrainer in het speciaal onderwijs.

Leerdoelen

Creërend
Reflectief

Doelgroep

PO

Programmalijn

Kunstmenu (PO)

Disciplines

Literatuur

Data

gedurende het school jaar, in overleg