GLOW for KIDS

‘GLOW-gedierte’

Kijk! Een grote zwerm GLOW-gedierte! Ze krioelen, kriebelen, kruipen, klimmen, vliegen en fladderen in het rond. Ze hebben de mooiste vormen en kleuren én geven licht in het donker.

 

Dit jaar werken kinderen van Eindhovense basisscholen per school samen aan hun eigen troep fantasie insecten voor het Glow for Kids project. We dagen ze uit om creatief aan de slag te gaan met ijzerdraad en oude panty’s.
Het concept is eind vorig schooljaar getest op basisschool De Startbaan. Zo hebben we kunnen zien dat het een heel goed haalbaar project is en er in 3 lessen een betoverend resultaat is om te presenteren.

Vanwege de beperkte presentatieruimte tijdens GLOW en de moeilijkheidsgraad vragen we dit jaar alleen de kinderen van de groepen 7 deel te nemen. De school maakt 1 lichtsnoer. Dat betekent bij meerdere groepen 7 dat de kinderen samen bedenken hoe het werk eruit moet komen te zien, zodat er één geheel ontstaat. Samen vormen de presentaties van alle verschillende scholen tijdens GLOW één gloeiend geheel dat dit jaar op een binnenlocatie getoond zal worden.

Inschrijven
Je kunt jouw school inschrijven via dit digitale inschrijfformulier GLOW 2019 tot uiterlijk 30 augustus, maar er is maar plaats voor 27 scholen! Na toewijzing ontvang je een bevestiging. Graag inschrijven per school, niet per klas.

Maandag 16 september 16:00-17:00 uur
Tijdens de presentatie op maandag 16 september legt kunstenares Keke van de Ven uit, hoe je stap voor stap met de kinderen aan de slag gaat. Je ontvangt die middag van ons een lesbrief om de leerkrachten te ondersteunen, een lichtsnoer waaromheen de insecten vastgemaakt kunnen worden, bamboe om het lichtsnoer aan vast te maken en papier voor de achtergrond. We gaan er van uit dat de scholen zelf ijzerdraad en tangetjes, Lucas Witje (witte kleuterlijm), pastelkrijt, en stiften of verf hebben. De panty’s kunnen de kinderen verzamelen bij hun familie of buren. Voor het project gebruiken we lichte kleuren. Wit, beige of gekleurd (geen bruin of donkerblauw) tot 40 denier.
Meteen na deze presentatie kun je geïnspireerd aan de slag tot en met 9 oktober.

Woensdag 9 oktober
We ontvangen graag uiterlijk op 9 oktober een foto van jullie werk. Met behulp van alle foto’s stelt de kunstenares de expositie samen. Na de herfstvakantie hoor je van ons hoe laat we op woensdagmiddag 6 november iemand van de school met het werk verwachten op de locatie. Wij zorgen dan dat het mooi opgehangen wordt. Tot die tijd kun je het natuurlijk tentoonstellen op je eigen school!

Leerdoelen

Creërend

Doelgroep

PO

Programmalijn

Beeldend/Design/Erfgoed/Kunst en Technologie (PO)

Disciplines

Beeldend

21ste eeuwse vaardigheden

Creativiteit
Samenwerken

Data

van 16 september tot 11 oktober 2019