Eindhoven de Slimste

Eindhoven bruist. Is al lang niet meer 'de saaiste'. De slimste zijn we. Het slimste meisje en jongetje van de klas. ASML, Brainport, TUE. Wie wil daar niet zijn toekomst zien.

Nou, Kareltje niet.
Zijn ouders zien hem absoluut passen in het perspectief Eindhoven de slimste en pushen hem waar mogelijk. Maar Kareltje besluit op pad te gaan, op weg naar een eigen gekozen toekomst waar slim zijn gevonden wordt in creativiteit, in muziek, theater.

Een eigen keuze maken in het leven op weg naar geluk, dat is pas slim.

Eindhoven de Slimste!

Dat wil iedereen natuurlijk wel, de slimste zijn, maar waarin en waarom? Zijn vader wil altijd al dat Kareltje de slimste wordt. En dan vooral rekenslim, zodat hij veel verstand krijgt van chips en later bij ASML gaat werken. Nou heeft Kareltje veel verstand van chips, hij houdt vooral van Pringels, maar dat bedoelt zijn vader natuurlijk niet. Kareltje moet later op de TUE studeren en daarna bij ASML gaan werken en daar met al die andere rekenslimme mensen hele slimme chips bedenken en dan heel veel geld verdienen. Dan ben je echt slim!

Maar Kareltje is niet rekenslim. Hij is misschien wel slimmer in muziek, of slim in klassiek ballet, of in drummen, of of of… Uiteindelijk komt hij erachter waar hij het meest slim in is en, wat nog veel belangrijker is, waar hij het meest gelukkig van wordt. 

 

Benieuwd wat dat is? Daar gaat de voorstelling over: op zoek naar je eigen 'slim' zijn. 

Vorm
Een voorstelling met weinig tekst. Er is vooral veel te zien en te beleven. Humor maakt een belangrijk deel uit van deze voorstelling, dat is Arno Huibers wel toevertrouwd. Ook muziek maakt onlosmakelijk deel uit.. Veel muziek door Paul van der Heijden op diverse percussie instrumenten zoals marimba, djembé's, drumstel etc. 

De voorstelling is speciaal bewerkt voor Eindhoven 100 jaar.

Leerdoelen

Receptief

Doelgroep

PO

Disciplines

Theater