Categorie van activiteit Schoolvoorstelling
Soort activiteit Voorstelling met workshop
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 5, Groep 6

De monteur en het meisje - Wonka Podia

Komend voorjaar 2023 krijgen de leerlingen uit groep 5 en 6 zomaar een theatervoorstelling cadeau! Wonka, de samenwerkende podia uit de Brainportregio (Parktheater, Het Speelhuis, Cacaofabriek, De Schalm, De Hofnar en De Kattendans) bieden de voorstelling in hun gemeentes gratis aan omdat ze het leerlingen uit groep 5 en 6 gunnen om verwonderd te raken en hun fantasie te prikkelen.

Voor deze eerste editie is de keuze gevallen op de prachtige, fantasierijke buitenvoorstelling ‘De Monteur en Het Meisje’ van Jeugdtheater Wildpark. Deze voorstelling wordt gespeeld op een (school)plein onder schooltijd. Bij elke voorstelling kunnen circa 180 leerlingen aanschuiven. Dat betekent maximaal 6 tot 7 klassen.  Dat betekent ook, dat de medewerkers van Wonka scholen gaan samenvoegen om dit aantal zoveel mogelijk te halen. Zij zoeken daarbij steeds de best mogelijke en handige locatie, en helpen bij het organiseren hiervan.

De speelperiode voor Eindhoven is 8 tot en met 19 mei op de maandag-dinsdag-donderdag-vrijdag en daarna tot de zomervakantie op verschillende donderdagen en incidenteel op dinsdagmiddag of maandagochtend. 

De medewerkers zijn aan het onderzoeken of er een vakdocent in de klas kan komen om de voorstelling voor te bereiden en of er een theaterbus kan rijden indien jullie de voorstelling op een andere school gaan zien.  

Er is een limiet aan het aantal voorstellingen, dus de datum van inschrijving is hierin leidend. Helaas kun je zelf niet bepalen op welke datum en tijdstip de leerlingen de voorstelling kunnen bijwonen, omdat het logisch samenvoegen van scholen nog een hele klus gaat worden.

Een roadtrip met panne, een kortstondige Odyssee trip voor kleine helden. Met je haren wapperend in de wind samen met het meisje op reis naar nieuwe en onbekende werelden. 
Naar: ‘Het gelukkige eiland’ door Marit Törnqvist.

Een meisje wilde weg. 
Ver weg. 
De horizon tegemoet. 
Maar nu staat zij aan het einde van de wereld.
Met autopech langs de kant van de weg.
En nu?
Hoe komt ze hier ooit nog weg? 
Welke kant moet ze op? 
En waar was ze eigenlijk naar op zoek?
Gelukkig is er een automonteur meneer.

Aanbieder(s)

Wildpark

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

gratis

Datum

In 2023. De voorstelling wordt buiten op het schoolplein gespeeld

Schooljaar

2022-2023

Duur

60 minuten

Maximaal aantal leerlingen

150 leerlingen per voorstelling

Culturele competenties

Receptief

Disciplines

Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken