Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen, Voorstellingen VO
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep VO
Leerjaar VMBO 1-2, VMBO 3-4, HAVO 1-2, HAVO 3-4-5, VWO 1-2-3, VWO 4-5-6, Brugklas

Dansexpeditie Straatwild

STRAATWILD is een zintuigelijke dansexpeditie voor jongeren uit het VO over vooroordelen. Met een koptelefoon worden jongeren door de dansers van Vloeistof op sleeptouw genomen naar allerlei levendige plekken in de stad.

Ogenschijnlijk nietszeggende situaties worden omgevormd tot wonderlijke scènes. Je waarneming over alles en iedereen wordt volledig op z'n kop gezet. Van voorgebakken ideeën blijft niet veel over en je gaat vanzelf over je eigen positie nadenken. Met dans, muziek en gesproken woord maakt Vloeistof een belevenis waardoor je aan alles gaat twijfelen. Is dit nu zo'n danser of gewoon een passant met moeilijkheden? Is die vent gestoord of ben ik het? Een uitdagende belevenis voor jong (en oud).

Door de toegankelijke en aansprekende karakter van de voorstelling sluiten we aan bij de leef- en beleefwereld van jongeren. Zonder daarbij normerend of oordelend te willen zijn, bieden we het (jongeren-)publiek een andere kijk op de eigen leefwereld. Het is een voorstelling over vooroordelen en kritische blikken. De stad is daarbij een podium waar je ‘iedereen’ ontmoet. Het is ook een plek waar verschillende leefstijlen, standpunten, opvattingen, meningen en soms vooroordelen op elkaar botsen. Hoe kijken we naar onbekenden op straat en waar komen al die meningen vandaan? De performance maakt de discipline dans toegankelijk en stelt vragen waar de kijker op voort kan borduren.

"De voorstelling ging over het opnemen van je omgeving en het begrijpen van je medemens. En dat je nooit 100% zeker weet wat er in hun hoofd omgaat.", leerling Beatrix College HAVO4.

Aanbieder(s)

Vloeistof

Locatie

nog niet bekend

Losse inkoopprijs

Tussen de 1590,- en 1750,-. Dit is afhankelijk van de voorbereidingstijd. De voorstelling kan drie keer gespeeld worden op 1 dag.

Additionele kosten

Reiskosten

Datum

In overleg

Schooljaar

2022-2023

Te betalen met cultuurkaart

Ja

Duur

45 minuten

Minimaal aantal leerlingen

20

Maximaal aantal leerlingen

35

Vereiste aantal begeleiders

1

Culturele competenties

Reflectief

Future skills

Kritisch denken
Communiceren

Disciplines

Dans

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken