Shelly Lapré

Shelly Lapré is in Nederland geboren, maar haar bron ligt in voormalig Nederlands-Indië, waar haar (voor)ouders zijn geboren. Haar interesse in de koloniale geschiedenis is ontstaan uit respect voor wat haar grootouders en ouders hebben meegemaakt, in de tweede wereldoorlog in Nederlands-Indië en daarna.

De geschiedenis krijgt door haar werk een hedendaagse beeldvorming, die ze op hoog niveau toegankelijk en zichtbaar wil maken voor iedereen. 

De voordracht bestaat uit kunstwerken, geschiedenis  en originele spullen uit Nederlands-Indië zoals briefkaarten uit Japanse interneringskampen.

De presentatie wordt geopend met een dansritueel "Ode aan Iboe" (Ode aan oma). Een eerbetoon aan haar (voor)ouders en verbinding vormt met Verleden, Heden en Toekomst. 

Vervolgens vertel zij via PowerPoint haar familieverhaal van vóór, tijdens en na de tweede wereldoorlog in Nederlands-Indië. Tijdsduur 45/50 min.

Het uitbeelden en overdragen van haar familieverhaal is een bewuste positieve kunstuiting. Pijnlijke en moeilijke herinneringen worden in liefde omgezet met kunst. 

Haar doel is meer begrip en respect voor oorlogsherinneringen die op positieve manier worden herdacht, juist ook voor volgende generaties.

Daarna gaan leerlingen een eigen Familieherinnering maken met eigen familiefoto's, batikken en schilderen tot een waar kunstwerk.

Tijdsduur: 1,5 uur

Tweede locatie

Kranenvenweg Kranenvenweg
5724PN Asten-Ommen
Tel:

Discipline

Beeldend

Categorie aanbieder

Culturele aanbieder