Ingrid van Zummeren

"Verwondering is een talent dat ontwikkeld kan worden."

Ik neem de kinderen via  beeldende kunst, fotografie en film mee op ontdekkingsreis in de wereld van de verwondering. Verwondering is een houding, een manier van ervaren en bevinden. Stilstaan en beleven van een wereld die altijd al om je heen was maar ineens niet meer is zoals hij altijd was, doordat je je verwondert. Verwondering zet even alles op zijn kop, ondersteboven en binnenstebuiten.

Op zijn kop, ondersteboven en binnenstebuiten

En dan kan het zomaar gebeuren dat het gewone ineens ongewoon wordt, dat je verre reizen maakt in je eigen straat, dat wat altijd lelijk was van ongrijpbare schoonheid wordt, dat je grote verhalen ziet in kleine dingen en je geluid hoort in de stilte. Dat je chaos kan toelaten in wat voorheen op een rijtje stond. Dat is het moment dat je echt creatief kan worden, buiten de bebaarde paden, buiten de lijntjes....

Film - Stop motion -Documentaire -Fotografie -Nieuwe media - Mediawijsheid

Stap voor stap doorlopen de kinderen alle stappen die nodig zijn voor het maken van een film, een documentaire, een stop-motion film  of een fotoserie.

De nadruk in mijn  lessen ligt op het creatieve proces. De educatieve projecten die ik ontwikkel hebben vaak een filosofisch tintje.

Wat leren de kinderen ?

De kinderen leren hierbij over zichzelf en de wereld om hen heen. Ze leren bewust waarnemen, hun zintuigen en fantasie gebruiken, onderzoeken en associƫren. Ook leren ze samenwerken en reflecteren op wat er gemaakt is.

Losse lessen of lessenreeksen op maat

Lessen kunnen op maat en op wens van de school worden afgestemd. Zodat het aansluit bij de thema's of onderwerpen die op dat moment in de klas behandeld worden.

Voor wie ?

Mijn workshops en lessen ontwikkel ik voor kinderen van het primair onderwijs, speciaal onderwijs, BSO, festivals,  en andere organisaties.

Discipline

Beeldend

Categorie aanbieder

CmK cultuurtraject op maat, Culturele aanbieder, Cultuurprofessional