Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Lessenreeks
Doelgroep PO, SBO
Leerjaar Groep 1, Groep 2

De Wensenwinkel

Zes creatieve  lessen over wensen die je niet in de winkel kan kopen, maar die wel gemaakt kunnen worden. We zingen, springen, spelen, fantaseren, creëren, filosoferen en leren luisteren naar elkaar en meedenken met de ander.

De kinderen leren creatief denken,  zich presenteren in een  film, en   een stop motion filmpje maken. Dit doen we in een echte "studio" die we op school opbouwen.

Opbouw lessen

Iedere les begint met het samen zingen van het wensenlied onder begeleiding van de gitaar. De kinderen mogen hun wens uitspreken en gaan daar in de loop van de zes lessen steeds vanuit een ander gezichtspunt op verder.

 Les 1 : Jou wens, mijn wens en teken hem maar.

Les 2: 'Past een wens in een potje?' Een les over verpakkingen. We doen een raadspel waarna de kinderen  een verpakking maken voor hun wens.

Les 3: Hoe ziet een wensenwinkel eruit?  Een les met heel veel dozen en allerlei soorten tape. Met karton, tape en heel veel fantasie bouwen de kinderen met elkaar een wensen-winkel. 

 

Les 4: 'De wensenfilm'  in de poppenkast. De les begint met een poppenkast-verhaal waarin mier aan eekhoorn uitlegt waarom hij zo graag lucht wil zijn. De kinderen mogen allemaal hun  wens vertellen in de poppenkast en erbij vertellen waarom deze wens zo fijn is. In de studio, die we op school inrichten, gaan we de wensen-film opnemen.

 

Les 5: Stop-motion-film maken met een geprinte foto en de geprinte wens (een element uit de tekening van les 1.

Les 6: Presentatie-les. De films worden vertoond aan de kinderen en de ouders. Daarna kunnen de ouders in de wensen-winkel de wens van hun kind kopen...

De lessen over wensen kunnen aangepast  en afgestemd worden aan het thema van de school.

Aanbieder(s)

Ingrid van Zummeren

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

€360,- incl. materiaalkosten

Schooljaar

2023-2024, 2022-2023

Duur

Lessenreeks van zes lessen

Vereiste aantal begeleiders

De lessen worden volledig verzorgd door mij. De leerkracht is aanwezig bij de lessen.

Culturele competenties

Analyserend
Creërend

Future skills

Creativiteit
Communiceren

Disciplines

Beeldend

Meemaak-/maakactiviteit

Maken