Doe-orgel

De Stichting Orgelbehoud in Eindhoven beheert het kerkorgel van de Petruskerk in Woensel. Gerrit van der Waal van de stichting is de specialist: hij is de bevlogen en enthousiaste organist, rondleider én onderhoudsman van het orgel.

Het is mogelijk om bij hem een rondleiding inclusief muziekles in de kerk te boeken, waarbij je zelfs in  het orgel kunt kijken om te zien hoe het werkt. Ook leerlingen die kunnen spelen mogen dat proberen.

Het is ook mogelijk om via de stichting Het Doe-orgel van Orgelkids in de klas te halen, een bouwpakket  waarmee kinderen (vanaf groep 5) zelf een klein orgel in elkaar kunnen zetten, onder begeleiding van Gerrit van der Waal.

Neem contact op voor een technische muziekles in de klas - met of zonder bezoek aan de Petruskerk!

Bouwpakket

Voor het opbouwen van het Doe-orgel worden de taken verdeeld over groepjes leerlingen: het raamwerk in elkaar zetten, de pijpen sorteren, de toetsen sorteren. Daarna wordt alles samengebracht in het raamwerk: de magazijnbalg, de windlade, de toetsen en de pijpen. En dan… spelen maar!

Lesmateriaal

Op deze site staan de materialen, zoals de instructiekaarten, de lesbrief, poster en video die je met de kinderen kunt gebruiken.

 

Discipline

Muziek

Categorie aanbieder

Culturele aanbieder