WonderStudio

BEELDENDE PROJECTEN i.c.m. WONDERBOX - Museum op School

Heb je wel eens echte museumdirecteur in de klas gehad? Wist je dat het westerse en het arabische schift eigenlijk broer en zus van dezelfde moeder zijn?  En zijn designers kunstenaars of eigenlijk meer uitvinders? Al dit soort vragen komen aan bod bij WONDERSTUDIO.

In een les bewonderen we het werk van kunstenaars, ontwerpers of een object. De verhalen, wetenswaardigheidjes en technieken daarachter zijn inspirerend voor het creëren van je eigen werk. We gaan ons verwonderen wat je allemaal met (alternatieve) technieken, gereedschap en materialen kunt doen en gaan al onderzoekend, ontdekkend en experimenterend aan de slag. Wonderbaarlijk, wat er allemaal uit je  hoofd en handen tevoorschijn kan komen.

Samen met WONDERBOX  verzorgt WONDERSTUDIO workshops met een museum op locatie.

  • WONDERBOX komt van LORENZETTI, een 'museum zonder gebouw". De grote collectie bestaat uit voorwerpen op het gebied van kunst, cultuur, fotografie, design, schrift en natuur.  Door middel van mobile museumvitrines (Wonderboxen) kan een gewenste tentoonstelling ter plekke worden geplaatst. De objecten, verzamelingen en expertise van LORENZETTI worden ingezet bij tentoonstellingen, cursussen, schoolprojecten en publicaties en zijn inzetbaar bij diverse thema's:
    • LETTERMUSEUM OP SCHOOL: 8 tot 10 wonderboxen die de ontwikkeling van het alfabet tonen. WONDERSTUDIO geeft hierbij beeldende lessen over het schrift, de letters en het alfabet.
    • MUSEUM OP LOCATIE: een aantal wonderboxen komt naar school met voorwerpen, foto's en toelichtingen over één of enkele onderwerpen. WONDERSTUDIO biedt beeldende lessen aan bij de thema's.
    • MUSEUMDIRECTEUR IN DE KLAS: de directeur van LORENZETTI komt met een deel van 'Het Museum van Onaanzienlijke Dingen' naar school en komt praten met de klas. Over verzamelen of sparen, over kunst verzamelen. Wat is verzamelen eigenlijk? WONDERSTUDIO biedt hier beeldende lessen bij aan over verzamelen.

Discipline

Beeldend, Cultureel erfgoed, Design

Categorie aanbieder

Culturele aanbieder