WONDERSTUDIO

i.s.m. WONDERBOX - MUSEUM OP LOCATIE

Wonderstudio ontwikkelt en verzorgt beeldende kunstprojecten voor het onderwijs.

Tijdens de lessen bewonderen we het werk van kunstenaars, ontwerpers of een (meegebracht) object. De verhalen, wetenswaardigheidjes en technieken daarachter zijn inspirerend voor het creëren van je eigen werk.

We gaan ons verwonderen wat je allemaal met (alternatieve) technieken, gereedschap en materialen kunt doen en gaan al onderzoekend, ontdekkend en experimenterend aan de slag. Wonderbaarlijk, wat er allemaal uit je hoofd en handen tevoorschijn kan komen.

WONDERSTUDIO biedt een scala aan activiteiten aan:

- voorbereidende lessen rond een bezoek aan het Rijksmuseum

- een lessenreeks rondom de Dutch Design Week 

& samen met Lorenzetti verzorgt WONDERSTUDIO beeldende lessen, tentoonstellingen en lezingen met de Wonderbox - Museum op Locatie.

  • Lorenzetti heeft een grote collectie objecten op het gebied van kunst, cultuur, fotografie, design, schrift en natuur. Het is als het ware een 'museum zonder gebouw'. De objecten, verzamelingen en expertise van Lorenzetti worden ingezet bij tentoonstellingen, cursussen, schoolprojecten en publicaties en zijn inzetbaar bij heel diverse thema's.
    • Lettermuseum op school: 8 tot 10 wonderboxen die de ontwikkeling van het alfabet tonen. WONDERSTUDIO geeft hierbij beeldende lessen over het schrift, de letters en het alfabet.
    • Museum op locatie: een aantal wonderboxen komt naar school met voorwerpen, foto's en toelichtingen over één of enkele onderwerpen. WONDERSTUDIO biedt beeldende lessen aan bij de thema's.
    • Museumdirecteur in de klas: de directeur van Lorenzetti komt met een deel van 'Het Museum van Onaanzienlijke Dingen' naar school en komt praten met de klas. Over verzamelen of sparen, over kunst verzamelen. Wat is verzamelen eigenlijk? WONDERSTUDIO biedt hier beeldende lessen bij aan over verzamelen.

 

Discipline

Beeldend, Cultureel erfgoed

Categorie aanbieder

Cultuurprofessional