WonderStudio

BEELDENDE PROJECTEN i.c.m. WONDERBOX - Museum op School

Wil je zelf eens werken als een Hollandse Meester? Of weten waar onze letters vandaan komen? En zijn designers kunstenaars of eigenlijk meer uitvinders? Of heb je wel eens een echte museumdirecteur in de klas gehad? Met WONDERSTUDIO ga je zelf aan de slag voor het antwoord.

In een les bewonderen we het werk van kunstenaars, ontwerpers of een object. De verhalen, wetenswaardigheidjes en technieken daarachter zijn inspirerend voor het creëren van je eigen werk. We gaan ons verwonderen wat je allemaal met (alternatieve) technieken, gereedschap en materialen kunt doen en gaan al onderzoekend, ontdekkend en experimenterend aan de slag. Wonderbaarlijk, wat er allemaal uit je  hoofd en handen tevoorschijn kan komen.

I.S.M. WONDERBOX  VERZORGT WONDERSTUDIO OOK WORKSHOPS MET EEN ECHTE MINIMUSEUM OP SCHOOL.

  • WONDERBOX komt van LORENZETTI, een 'museum zonder gebouw". De grote collectie bestaat uit voorwerpen op het gebied van kunst, cultuur, fotografie, design, schrift en natuur.  Door middel van mobile museumvitrines (Wonderboxen) of kleinere tafelvitrines kan een gewenste tentoonstelling ter plekke worden geplaatst. Met "Museumdirecteur in de Klas" komt de directeur zelf op school vertellen over zijn wonderbaarlijke verzameling. De objecten, verzamelingen en expertise van LORENZETTI worden ingezet bij tentoonstellingen, cursussen, schoolprojecten en publicaties en zijn inzetbaar bij diverse thema's.

Discipline

Beeldend, Cultureel erfgoed

Categorie aanbieder

Culturele aanbieder