Body Scratch

Beweeg je lichaam en creëer je eigen nieuwe wereld!

Als docenten zien wij hoe krachtig creativiteit is, wanneer kinderen leren door te bewegen met hun lichaam. We weten hoe belangrijk het is om te kunnen programmeren in deze snel veranderende wereld. We ervaarden ook hoe frustrerend het is om het te leren, speciaal als je jong bent en vooral wilt bewegen met je lichaam. 

Zoals onze oprichter Alvin Arthur zegt: 'Wij geloven dat mensen moeten bewegen om te kunnen creëren.'

Daarom zijn we de programmeer- en de danswereld samen gaan brengen. Zo kunnen  jongeren die van bewegen houden, een wereld leren creëren door bewegend te leren.
Door de samenwerking met MU [Hybrid Art House] en hun De Creatieve Code initiatief, hebben we vier cursussen ontwikkeld voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Hierin ontrafelen zij hoe programmeren in z’n werk gaat en krijgen ze de ruimte om te bewegen terwijl ze hun leermogelijkheden ontwikkelen.

Vandaag de dag horen we bij de Body.coding beweging en blijven we onze cursussen ontwikkelen. Onze nieuwe aanwinst is Body.scratch, een manier om je lichaam in te zetten bij het leren over programmeren, gebaseerd op het werk van de open source Scratch community.

- de cultuur van het bewegend leren - 

 

Discipline

Dans, Kunst en Technologie

Categorie aanbieder

Cultuurprofessional