Body Scratch

Beweeg je lichaam en creëer je eigen nieuwe wereld!

Als docenten zien wij hoe krachtig creativiteit is, wanneer kinderen leren door te bewegen met hun lichaam. We weten hoe belangrijk het is om te kunnen programmeren in deze snel veranderende wereld. We ervaarden ook hoe frustrerend het is om het te leren, speciaal als je jong bent en vooral wilt bewegen met je lichaam. 

Body.scratch is een methode voor uw leerlingen van 8-16 jaar om lichamelijk bezig te zijn met games, animaties en kunst door te spelen en te maken.
Leerlingen verwerven waardevolle technische vaardigheden voor vandaag en morgen, terwijl ze hun creatieve, logische, coöperatieve en motorische vaardigheden stimuleren!

Zoals onze oprichter Alvin Arthur zegt: 'Wij geloven dat mensen moeten bewegen om te kunnen creëren.'

Daarom zijn we de programmeer- en de danswereld samen gaan brengen. Zo kunnen  jongeren die van bewegen houden, een wereld leren creëren door bewegend te leren.
Door de samenwerking met MU [Hybrid Art House] en hun De Creatieve Code initiatief, hebben we vier cursussen ontwikkeld voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Hierin ontrafelen zij hoe programmeren in z’n werk gaat en krijgen ze de ruimte om te bewegen terwijl ze hun leermogelijkheden ontwikkelen.

We maken lessen die het lichamelijk- en geestelijk evenwicht van individuen respecteren en we helpen je school nog leuker te maken!

- de cultuur van het bewegend leren - 

 

Discipline

Kunst en Technologie