Body Scratch

Move to Create!

Body.scratch is het meeslepende spel dat jongeren laat dansen om op een voldoenende manier te leren programmeren.

Dit is coderen zo duidelijk gemaakt als een two-step, letterlijk!

-

We stellen de jeugd in staat om de fygitale wereld waarin ze leven zelf te creëren, en dat op een meer voldoenende manier!
Niet meer hele dagen voor het scherm zitten om te leren coderen en creëren.
We spelen met creatieve technologie door middel van danslogica!

-

Onze leerlingen (8-16 jaar) ontwikkelen zowel sociale als technische vaardigheden :

→ Problemen oplossen
Leerlingen bouwen games, animaties en beeldende kunst. Ze worden spelenderwijs uitgedaagd om problemen met verschillende moeilijkheidsgraden op te lossen.

→ Cognitieve vaardigheden
Bewegen helpt bij creativiteit omdat het verschillende delen van de hersenen doet oplichten. Wij moedigen synchroniciteit tussen lichaam en geest aan, om creativiteit te bevorderen en tegelijkertijd een gezond proces van technologiegebruik te handhaven.

→ Sociale agency
Wij geloven dat het vermogen om samen te werken onvermijdelijk is om te gedijen in het leven. Door complementaire rollen te hebben, leren bodyscratchers elkaar te vertrouwen en in korte tijd beslissingen te nemen.

Online leren neemt de overhand, maar fysieke interactie is de sleutel! Scholen moeten een meeslepende ervaring op locatie bieden, met respect voor het lichaam en de geestelijke gezondheid van leerlingen tijdens hun leerproces.

Wij werken samen met u, om het mogelijk te maken om help uw school nog indrukwekkender te zijn!

Door de samenwerking met MU [Hybrid Art House] en hun De Creatieve Code initiatief, hebben we vier cursussen ontwikkeld voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Hierin ontrafelen zij hoe programmeren in z’n werk gaat en krijgen ze de ruimte om te bewegen terwijl ze hun leermogelijkheden ontwikkelen.


-


>>>>>> De cultuur van het bewegend leren! <<<<<<

Discipline

Kunst en Technologie