Ideeënlab

Dick Janssen, oprichter van Ideeenlab, wil iedereen in staat stellen om met traditionele middelen digitale content te maken. 

Kinderen zijn vaak fervente consumenten van computerspelletjes, maar geen producenten. Dat kan anders. Ideeënlab maakt leerlingen vertrouwd  met de digitale wereld door analoge middelen in samenhang met apps in te zetten.

Vanaf het moment dat we leren lopen en praten, duiken we in de wereld van het creëren. Elk kind kent de magie van een vel papier en een pen; de simpele vreugde van het tekenen van hun dromen en fantasieën. Terwijl we opgroeien, leren we over de kracht van productiviteit en efficiëntie, maar waar blijft die sprankeling van creativiteit? Elk individu, van peuter tot professional, heeft het in zich om te scheppen. De kunstenaar van vandaag? Ooit tekende hij of zij hun eerste krabbel, net als elk ander kind.


Met de tools van het Ideeënlab komt die kinderlijke verwondering terug. Stel je voor: ouders die games spelen die zijn gecreëerd door hun eigen kinderen. Jongeren die zich verliezen in werelden, ontworpen door hun vrienden. Dankzij deze tools komt de creativiteit van elk kind tot leven, eerst gekoesterd door hun inner circle, en later bewonderd door de hele wereld.


Het Ideeënlab herontdekt die kinderlijke vonk! We geloven dat als kinderen zien dat hun creaties gewaardeerd worden, zij de vernieuwers van morgen worden. Met onze hulpmiddelen transformeren die eerste kindertekeningen zich tot indrukwekkende digitale werelden. Laat de wereld kennismaken met jouw unieke creaties en beleef de magie opnieuw met Ideeenlab!

In diverse workshops kunnen leerlingen patronen tekenen en in 3d tot leven wekken (Kleurjewereld) of een computerspelletje zelf op papier vorm geven en via hun telefoon met anderen delen (Craftymodders).

 

Ideeenlab werkt ook samen met en in opdracht van 4XM Workshops (ook aanbieder bij CultuurStation, op deze site). 

Discipline

Kunst en Technologie

Categorie aanbieder

Culturele aanbieder