Mad Emergent Art Center

MAD fungeert als laboratorium, platform en provider voor ‘emergent art’: kunst die ontstaat vanuit het spanningsveld tussen culturele – en cutting-edge technologische ontwikkelingen. MAD is bekend van de evenementen Maker Faire en Future Makers Factory op Strijp-S. 

 

Eindhoven Maker Faire (a la carte, online en tijdens festivals) is een festival van uitvinding, creativiteit en vindingrijkheid en een viering van de Maker Movement. Eindhoven Maker Faire is primair ontworpen om vooruitziende makers te zijn die nieuwe vormen en nieuwe technologieën verkennen. Maar het gaat niet alleen om de nieuwigheid op technisch gebied. The Maker Faire biedt innovatie en experimenten in het hele spectrum van wetenschap, engineering, kunst, prestaties en ambacht. Het brengt fascinerende, nieuwsgierige mensen samen die graag leren en die graag delen wat ze kunnen. Dit festival biedt makers de mogelijkheid om voorbeelden van hun werk te tonen en er met anderen over te communiceren.

 

Future Makers Factory is een interactief programma speciaal voor en met studenten en leerlingen. De workshops zijn gericht op het bedenken van ideeën, het maken en presenteren van creatieve installaties, wearables en voertuigen. De nadruk ligt op duurzaamheid, innovatie, technologie, cultuur en doe-het-zelf.

   

Discipline

Kunst en Technologie

Categorie aanbieder

Culturele aanbieder