Dutch Design Foundation

Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van ontwerpers om de wereld een betere plek te maken. DDF biedt ontwerpers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform. Maar hoe doen we dat precies?

We doen dit op verschillende manieren. Aan de hand van grote en kleine evenementen, exposities, talks, prijzen en debatten, biedt DDF een platform voor de beste en meest veelbelovende ontwerpers. Op die manier helpen we hen om hun ideeën en werk te verspreiden.


De stichting faciliteert verschillende podia, zoals Dutch Design Week en Dutch Design Awards. En organiseert daarnaast verschillende jaarronde programma’s: World Design Embassies, What if Lab, Driving Dutch Design en Eindhoven Design District. DDF stimuleert en inspireert, met een bereik tot ver buiten Nederland.


We stellen onszelf daarbij altijd een dubbele opgave: We versterken de positie en betekenis van Nederlandse ontwerpers en we laten zien hoe ontwerpers wereldwijd vormgeven aan een positieve toekomst. Om dat te bereiken manifesteert DDF zich in vier rollen:


Matchmaker; we brengen ontwerpers in contact met opdrachtgevers

Accelerator; we versnellen het onderzoeks- of creatieproces

Podium; we bieden op verschillende manieren een internationaal podium

Inspirator; met verkenningen van de toekomst inspireren we hen die verandering kunnen bewerkstelligen

Discipline

Design

Categorie aanbieder

Culturele aanbieder