Pennings Foundation

De fotografie heeft razendsnel opgang gemaakt als het belangrijkste medium voor sociale communicatie. Iedereen maakt en verspreidt beelden. Gewoon omdat het leuk is, om te delen wat je interessant of belangrijk vindt maar ook om te laten zien wie je bent en waar je voor staat. Of als middel om terug te blikken en verhalen over het verleden te delen. Foto’s kunnen echter ook complex en dubbelzinnig zijn: wat is schijn en wat is werkelijkheid? Welke boodschap wordt er uitgedragen en met welk doel? Het kunnen interpreteren van beelden, ze kunnen analyseren en beoordelen zijn vaardigheden die oefening vragen en geleerd kunnen worden. Hetzelfde geldt voor het zelf kunnen maken van beelden: het vermogen om te visualiseren, het kunnen verbeelden van een bepaald thema, een vraag of een idee. Met de workshops bij Pennings Foundation oefenen leerlingen in begrijpend leren kijken en zelf visualiseren met fotografie.  

Pennings Foundation is het toonaangevende presentatieplatform en kenniscentrum voor fotografie in Eindhoven. 

Bij onze sprekende tentoonstellingen bieden wij workshops op maat aan waarin beschouwing wordt gekoppeld aan een fotografie praktijkopdracht. Mogelijk met een meet & greet met de betreffende kunstenaar.      

Denk aan leerdoelen als:

·         het vermogen om te visualiseren

·         het kunnen verbeelden van een bepaald thema, vraag of idee.

·         Het maken van een beeldverhaal

·         Het kunnen interpreteren van beelden; wat is schijn, wat is werkelijkheid, welke boodschap wordt uitgedragen, met welk doel?

Ons educatieve programma zal gedurende het komend schooljaar nog worden uitgebreid. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

   

Discipline

Film & Fotografie

Categorie aanbieder

Culturele aanbieder