EMOVES

EMOVES heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld van een urban festival tot een culturele instelling die urban uitingsvormen door het jaar heen organiseert; van masterclasses voor professionals tot workshops voor het onderwijs. EMOVES biedt met haar UC SKILLS programma een scala aan urban aanbod aan op scholen, op een andere locatie, of in hun eigen ‘homebase’ Area51 op Strijp-S; de úrban hotspot van Eindhoven.  Je kunt bij ze terecht voor een losse workshop tot een hele cultuurdag binnen de disciplines; Arts, Dance, Music en Spoken Word. 

De doelstelling van EMOVES is het bevorderen van urban cultuur in Eindhoven, door middel van meerdere presentatie-momenten per jaar en gericht op specifieke onderdelen van Urban Culture & Sports. EMOVES wil meer ruimte bieden voor artistieke ontwikkeling en meer urban aanbod creëren voor bezoekers. De grote events krijgen hun eigen weekend en één keer per jaar brengen we alles samen in een kleiner, allesomvattend evenement dat zal plaatsvinden in Eindhoven.


EMOVES is een urban platform in Nederland en uniek, omdat het EMOVES programma alle urban disciplines in huis heeft (art, dance, music, spoken word en sports) en aan de hand van drie fundamenten/pijlers (UC MASTERS, UC EVENTS en UC SKILLS).

 

Discipline

Beeldend, Dans, Muziek

Categorie aanbieder

Culturele aanbieder, Programma school en omgeving