BROET filmplatform
Beeldcultuur ontwikkelt zich razendsnel en is constant in beweging. Bij de tijdgeest hoort bewegend beeld als een belangrijk element binnen cultuur en onderwijs. Welke skills moet de opgroeiende jeugd hiervoor bezitten? Op technologische & inhoudelijke aspecten, maar ook met betrekking tot ethische vraagstukken, die steeds meer op ons afkomen als het gaat om het omgaan met media. Tegelijkertijd is film/bewegend beeld een prima hulpmiddel om sociaal-maatschappelijke thema's bespreekbaar te maken. BROET helpt daarbij en ondersteunt het onderwijs op alle niveaus.
BROET is in 2009 opgericht als filmplatform en -netwerk voor filmmakers in de regio Eindhoven. BROET brengt makers in contact met het werkveld en helpt hen met al hun vragen op filmgebied. Al vanaf de oprichting is BROET ook actief geweest voor het onderwijs. Dit betreft uiteraard de beroepsopleidingen die zich bezig houden met bewegend beeld, maar ook het basis en voortgezet onderwijs weet de weg naar het Natlab-gebouw, waar BROET gevestigd is, te vinden.
Het educatieve aanbod van BROET is door de jaren behoorlijk divers geworden. Dit varieert van het opnemen van een korte film in een van de BROET-studio's tot het analyseren van een maatschappelijk belangrijke film onder leiding van deskundigen. En dat alles met professionele opnameapparatuur en indrukwekkend beeld en geluid in een van de bioscopen in het Natlab.
Naast gebruik van bestaand educatief materiaal kan in overleg met BROET ook maatwerk worden geleverd.
Film
Culturele aanbieder