Categorie van activiteit CmK cultuurtraject op maat, Maak het mee!
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep PO, SBO
Leerjaar Groep 5, Groep 6

Expeditie Orkest Live

Expeditie Orkest Live borduurt voort op de serie video’s die philharmonie zuidnederland samen met Het Laagland over de instrumenten van het orkest maakte. Met de kennis uit deze video’s in hun rugzak gaan de leerlingen nu live met het orkest op reis. Bestemming? Onbekend. 

Ook al weet je al hoe de instrumenten gemaakt worden en hoe ze klinken, dat betekent nog niet dat ze zomaar samen kunnen spelen. Mag iedereen wel meedoen, verstaan de instrumenten elkaar of spreken ze allemaal een eigen taal? Wie is eigenlijk de baas in het orkest? Niet alles in het orkest loopt zomaar op rolletjes. Lukt het ondanks al deze verschillen om samen muziek te maken? Laat je leerlingen ons helpen door hun muzikale bijdrage en maak het allemaal in het echt mee met Expeditie Orkest Live.

Waarom zou je Expeditie Orkest Live aanbieden aan je leerlingen?

• De kinderen maken van dichtbij kennis met het orkest, de instrumenten en live gespeelde muziek.

• Door de muziek ervaren kinderen hun eigen emoties en kunnen ze hier uiting aan geven.

• Je stelt maatschappelijke thema’s als diversiteit en burgerschap aan de hand van de verschillende instrumenten van het orkest aan de orde.

In de video’s maak je op een leuke manier kennis met de instrumenten in het orkest, je kunt meekijken met de bouwers en het antwoord ontdekken op spannende vragen zoals: wie kan harder, een motor of een trombone? 

Expeditie Orkest Live kan worden gecombineerd met High Five! Music. Hierbij maken leerlingen een muzikale boodschap, die beantwoord wordt door een musicus van philharmonie zuidnederland. Een mooie manier om de orkestleden persoonlijk te leren kennen. Voor meer informatie zie High Five! Music

Aanbieder(s)

Philzuid

Locatie

Muziekgebouw Eindhoven

Losse inkoopprijs

€ 6,50 per leerling

Additionele kosten

€ 50 per klas bij keuze voor extra lesprogramma High Five! Music

Datum

ma 12 jun 10.30 en 13.00

Schooljaar

2022-2023

Duur

50 minuten

Maximaal aantal leerlingen

500

Culturele competenties

Receptief
Reflectief

Future skills

Samenwerken
Sociale en culturele vaardigheden

Disciplines

Muziek

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken