Categorie van activiteit CmK cultuurtraject op maat, Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit (digitaal) lespakket
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8

High Five! Music

Hoe gaaf is het om een muzikale High Five! te sturen aan iemand anders? Jouw leerlingen kunnen die zelf maken. Met een beetje hulp van onze musici wordt hun eigen muziek omgetoverd tot een unieke High Five! 

Hoe werkt het?

Voor het maken van een High Five! volgen je leerlingen een digitaal stappenplan op de website. Zo krijgen ze genoeg handvatten om een muzikale boodschap te maken. Voor opa en oma, voor hun beste vriend, voor de hond die overleden is: alles mag. Ze bedenken zelf de ingrediënten van de muziek, zoals een korte melodie of een ritme. Maar ook de stijl van de boodschap, de inhoud en het gevoel dat erin te horen moet zijn. De inspiratievideo’s op onze website helpen de leerlingen om stap voor stap deze keuzes te maken. Kennis van muziek is hierbij niet nodig.

Hebben je leerlingen hun muzikale boodschap klaar en er een video van gemaakt? Stuur deze via de online omgeving naar ons toe en binnen twee weken ontvang je van één van onze musici een unieke videoboodschap terug. Zo maken jouw leerlingen en onze musici sámen muziek: High Five!

Waarom zou je High Five! Music aanbieden aan je leerlingen?

• De leerlingen gaan doelgericht muziek maken. Hun muzikale ideeën worden serieus genomen door de professionals van het orkest.

• Het contact met de musicus via de video is heel persoonlijk, de musicus maakt zijn high five speciaal voor jouw leerling. Iets om trots op te zijn!

• Door de inspiratievideo’s leren de kinderen verschillende instrumenten uit het symfonieorkest in beeld en geluid kennen. Ze worden vanzelf nieuwsgierig naar de andere instrumenten in het orkest.

 

Aanbieder(s)

Philzuid

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

€50

Datum

hele schooljaar

Schooljaar

2022-2023

Duur

120 minuten, 6 video's per klas

Culturele competenties

Creërend
Reflectief

Future skills

Creativiteit
Samenwerken

Disciplines

Muziek

Meemaak-/maakactiviteit

Maken